Barista tanfolyam Sopronban!
Legyél Te is Barista, a Barista Akadémia által szervezett barista tanfolyamon!
Elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz akár 6 hét alatt! Megtanulod a különböző kávéfajtákat, a pörkölési módokat, a kávégépek és őrlők használatát és a tökéletes krémes tejhab elkészítését is!
Vadonatúj oktatóközpontunkban várunk Sopron városában! Barista tanfolyamok mellett, mixer képzéseink is várnak!
Barista képzésünk nemzetközi tananyaga lehetővé teszi, hogy a világ bármely részén be tudj állni a bárpult mögé. Legyél te a legprofibb barista!
Helyszín: 9400 Sopron, Torna utca
Beiratkozás: 2021. november 2. 17:00
Jelentkezni a +36 70 866 6586-os telefonon lehet, ha szeretnél részt venni a képzésen, kérünk, mindenképp telefonálj!
A tanfolyam részvételi díja: 70 000 Ft
A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.
A barista képzés tematikája:
1.óra: Elméleti óra a beiratkozás napján.
A cserjétől a csészéig:
kávéfajták eredete és kialakulása
kávétörténelem
feldolgozási formák
pörkölési formák
ízjellemzők
kávézók, trendek
tévhitek és titkok a kávé világából
espresso gépek fejlődése és kialakulása
2. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
espresso minőség, őrlő állítás
zárási folyamatok
3. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
espresso minőség, őrlő állítás
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
zárási folyamatok
4. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
csokoládé topping, díszítés
zárási folyamatok
5. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
zárási folyamatok
6. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
zárási folyamatok
7. óra:
vizsga
elmélet (teszteld tudásod)
gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)
HALADÓ BARISTA TANFOLYAM
A tanfolyam részvételi díja:
65 000 Ft
A képzés tematikája körülbelül 10% elmélet és 90% gyakorlatra épül, az oktatás maximum 4 fős létszámmal indul, a képzés időtartama: 6 alkalom, alkalmanként 3 óra. Hallgatóink részére a tanfolyam sikeres elvégzése után magyar-angol nyelvű nemzetközi haladó barista tanúsítványt állítunk ki. Részletfizetést minden hallgatónk számára biztosítunk. Az oktatási napok időpontjait a hallgatókkal közösen alakítjuk ki. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.
Ismétlés:
tökéletes tejhab készítés
Szív öntés
öntés technika gyakorlása
Rozetta öntés
öntés technika gyakorlása
Tulipán öntés
öntés technika gyakorlása
Kreatív öntés technikák (pl., maci, malac)
öntés technika gyakorlása
A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.
A Mojito kedvezménykártya ezen tanfolyamunknál felhasználható.
Jelentkezés és információ: Nagy Tamás
E-mail:nagymojito@gmail.com
Telefon: 06/70-866-6586