Barista tanfolyam Sopronban!

Legyél Te is Barista!
Elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz akár 6 hét alatt! Megtanulod a különböző kávéfajtákat, a pörkölési módokat, a kávégépek és őrlők használatát és a tökéletes krémes tejhab elkészítését is!

Látogass el szeptember 3-án a Solo étterembe, ahol beiratkozhatsz alapfokú és haladó barista tanfolyamainkra.
Ha addig is kérdésed merülne fel, írj e-mailt, vagy hívj minket, mindenre szívesen válaszolunk!

Helyszín: 9400 Sopron, Lackner Kristóf u. 33/A

Beiratkozás: 2019. szeptember 03. kedd, 17:00

Jelentkezni a +36 70 866 6586-os telefonon lehet, ha szeretnél részt venni a képzésen, kérünk, mindenképp telefonálj!

ALAPFOKÚ BARISTA TANFOLYAMBarista tanfolyamok a Barista Akadémián

A tanfolyam részvételi díja: 70 000 Ft

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, a képzés időtartama 6 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű nemzetközi barista tanúsítványt állítunk ki. Magyar-német nyelvű bizonyítvány is igényelhető. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

A barista képzés tematikája:

1.óra: Elméleti óra a beiratkozás napján.
A cserjétől a csészéig:
kávéfajták eredete és kialakulása
kávétörténelem
feldolgozási formák
pörkölési formák
ízjellemzők
kávézók, trendek
tévhitek és titkok a kávé világából
espresso gépek fejlődése és kialakulása

2. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
espresso minőség, őrlő állítás
zárási folyamatok

3. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
espresso minőség, őrlő állítás
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
zárási folyamatok

4. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
csokoládé topping, díszítés
zárási folyamatok

5. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
standard kávéitalok: espresso, cafe lungo, cappuccino, americano, doppio, cafe latte, cafe latte macchiato, espresso macchiato, melange, cortado, flat white
zárási folyamatok

6. óra:
speciality kávé kóstolás
illatteszt
munkafelület felkészítése
tökéletes tejhab készítése
klasszikus cappuccino öntés
kávékülönlegességek és alkoholos kávéitalok
zárási folyamatok

7. óra:
vizsga
elmélet (teszteld tudásod)
gyakorlat (őrlő állítás, tökéletes cappuccino szervírozása)

HALADÓ BARISTA TANFOLYAMBarista tanfolyamok a Barista Akadémián

A tanfolyam részvételi díja: 60 000 Ft

A képzés tematikája körülbelül 10% elmélet és 90% gyakorlatra épül, az oktatás maximum 4 fős létszámmal indul, a képzés időtartama: 6 alkalom, alkalmanként 3 óra. Hallgatóink részére a tanfolyam sikeres elvégzése után magyar-angol nyelvű nemzetközi haladó barista tanúsítványt állítunk ki. Részletfizetést minden hallgatónk számára biztosítunk. Az oktatási napok időpontjait a hallgatókkal közösen alakítjuk ki. A Barista Akadémia által használt tananyag a Nemzetközi Kávészövetség (SCA) által meghatározott sztenderdek alapján lett összeállítva.

Ismétlés:
tökéletes tejhab készítés
Szív öntés
öntés technika gyakorlása
Rozetta öntés
öntés technika gyakorlása
Tulipán öntés
öntés technika gyakorlása
Kreatív öntés technikák (pl., maci, malac)
öntés technika gyakorlása

 

A részletfizetési kedvezmény minden hallgatónk számára biztosított.

A Mojito kedvezménykártya ezen tanfolyamunknál felhasználható.

 

Jelentkezés és információ:

nagymojito@gmail.com

06/70-866-6586