Szereted az újhullámos kávézók világát, vagy épp most ismerkedsz a specialty kávékkal? Akkor a Coffee Jam kétnapos rendezvény Neked való! A kávé világnapját követően Sopronban második alkalommal kerül megrendezésre a Coffee Jam! 

Tavaly is sokan voltak már kíváncsiak az első vidéki kávéünnepre, az akkor még Kávézz Sopron! nevű rendezvényre. Idén megújult névvel, programokkal, rendezvényekkel várja az érdeklődőket! A COFFEE JAM-nek helyt adó Liszt Ferenc Központ közel 300 m²-en előadásokkal, workshopokkal, versenyekkel várja minkét nap 9-19 óráig a látogatókat.

barista_mixer_kepzes_tanfolyam

Időpont: Október 14-15. 10:00-18:00
Helyszín: 9400 Sopron
Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

A programokon találkozhatok hazai és külföldi pörkölő cégekkel és specialty kávézókkal, professzionális és otthoni kávékészítési eszközeinek forgalmazóival, gépgyártókkal, tej és alternatív tejes cégekkel és mindezek termékeivel, tea, kakaó, alkoholos italok, koktélok, sütemények, csokoládé és street food ételekkel is.

A rendezvény célja

Elsődlegesen a magyarországi kávékultúra, a minőségi kávéfogyasztás népszerűsítése, vidékkel történő megismertetése, ismeretterjesztés. Mindezt kötetlenül, szakmai keretek között, amely egy élvezetes hétvégi programot biztosít az idelátogatók, résztvevők, kiállítók és a versenyzők számára is. Célja az, hogy egy közkedvelt regionális, évről évre megrendezésre kerülő szakmai eseményt tudjunk meghonosítani Sopronban.

Hungarian Barista League 2017-2018

barista_kepzes_tanfolyam

Sopron ad otthont egy különleges barista versenynek is, a Hungarian Barista League 2017-2018 versenysorozat az egyik hivatalos állomása!

A baristáknak több fordulón keresztül kell bizonyítani rátermettségüket a kávékészítésben, a kávéfajták ismeretében és a vendégek kiszolgálásában. Az egyes fordulókban szerzett pontokkal pedig természetesen a fődíjért szállnak harcba, ami egy La Marzocco Linea Mini kávégép.barista_kepzes_tanfolyam

Első forduló: A KÁVÉ NAPJA
Időpont: 2017. október 1.
Helyszín: Budapest, Akvárium Klub
Kategória: Filter
Második forduló: COFFEE JAM SOPRON
Időpont: 2017. október 14-15.
Helyszín: Sopron, Liszt Ferenc Központ Emeleti tér 
Kategória: Espresso / tejes italokbarista_kepzes_tanfolyam
Harmadik forduló: MITISZOL FESZTIVÁL 
Időpont: 2017. november 18.
Helyszín: Budapest, Millenáris
Kategória: Cupping (Standard cupping verseny, a legjobb 8 jut tovább)
Döntő: KÁVÉBÁR BAZÁR 2018

.
.

Ha szeretnél többet tudni a kávéról és annak elkészítési módjairól, akkor ne maradj le a Barista Akadémia októberben induló barista tanfolyamairól, ahol minden tudást megkapsz, ami a baristává válásodhoz szükséges. A normál, gyorsított, egyéni és haladó barista tanfolyamok közül garantáltan megtalálod a hozzád illő képzési típust. A sikeres barista tanfolyam elvégzésével magyar-angol nyelvű tanúsítványt állítunk ki, amivel könnyedén szerezhetsz állást akár külföldön is. Ha az alkoholos italok világa is csábít, akkor válaszd a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola, Kettő az egyben: barista és mixertanfolyamát, amivel kedvezményes áron végezheted el mindkét tanfolyamot és a több tudással, több lehetőség is nyílik számodra a munkaerő piacon. 

Információ:
info@mojito.hu
+3620 355 8400