Kávé tilalmak a világban

Kávé tilalmak a világban

A reggeli kávénk, olyannyira részese lett az életünknek, hogy már rituálénak számít. Sokan szigorúan ragaszkodnak hozzá, de gondoljunk bele a kávé történelmi fordulópontjaira. Voltak időszakok és országok, ahol ellenezték a kávé ital fogyasztását, mivel méregnek és...
50 különleges tény a kávéról – 2. rész

50 különleges tény a kávéról – 2. rész

Ígéretünknek megfelelően folytatjuk cikkünket, amelyben a Barista Akadémia 50 különleges tény első részében 25 érdekességet mutatott be a kávéról. Most újabb 25 megdöbbentő igazságról rántjuk le a leplet: III. György brit király 1767-es bélyegtörvényének köszönhetően...
Mitiszol Fesztivál 2017

Mitiszol Fesztivál 2017

Az őszi szezonban a forró italok mellett, nagy hangsúlyt kapnak a borok is. Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica immár 7. alkalommal rendezi meg borkóstolóját. A kiállításon az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, közel 30 bortermelő)...
Barista tanfolyam indul Baján 2017.11.03.

Barista tanfolyam indul Baján 2017.11.03.

A Barista Akadémia több vidéki nagyvárosban is indít barista tanfolyamot. November 3-án Baja lesz a barista képzés helyszíne. A tanfolyamok felépítése, tematikája megegyezik a budapesti képzésekkel, csak a helyszín változik. Időpont: November 03. péntek 17:00...
Barista és mixertanfolyam indul Sopronban

Barista és mixertanfolyam indul Sopronban

A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola több vidéki nagyvárosban, köztük Sopronban is indít barista és mixer képzést. A soproni barista képzés november 14-én, a soproni mixertanfolyam november 22-én indul. A képzések felépítése, tematikája megegyezik a budapesti...
Barista tanfolyam indul Szegeden 2017.10.31.

Barista tanfolyam indul Szegeden 2017.10.31.

A Barista Akadémia több vidéki nagyvárosban, köztük Szegeden is indít barista képzést. A szegedi barista tanfolyam október 31-én, kedden indul. A képzések felépítése, tematikája megegyezik a budapesti tanfolyamokkal, csak a helyszín változik.  Időpont: Október 31....
Fever Tree Masterclass – 2017.10.24.

Fever Tree Masterclass – 2017.10.24.

“If 3/4 of your Gin & Tonic is the tonic, make sure you use the best” – Tim Warrillow A Fever-Tree Masterclass előadás újra a Barista Akadémiára és a Mojito Mixeriskolába látogat. Szombati Zsolt, bártender előadásában kerülnek bemutatásra a Fever...
COFFEE JAM Sopron -2017. október 14-15.

COFFEE JAM Sopron -2017. október 14-15.

Szereted az újhullámos kávézók világát, vagy épp most ismerkedsz a specialty kávékkal? Akkor a Coffee Jam kétnapos rendezvény Neked való! A kávé világnapját követően Sopronban második alkalommal kerül megrendezésre a Coffee Jam!  Tavaly is sokan voltak már kíváncsiak...
Műalkotások a kávékon és a koktélokon

Műalkotások a kávékon és a koktélokon

Manapság a művészet már rengeteg formában testet ölt, jelenleg egy új trend hódít a baristák és bartenderek között. A koktélok és a kávék habos koronáját festővászonként használják. Az italokon jól felismerhető mesterművek jelennek meg, híres műalkotások, mint Vincent...
Barista és Mixertanfolyamok Sopronban is!

Barista és Mixertanfolyamok Sopronban is!

A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola újra barista és mixertanfolyamokat indít Sopronban. Remek lehetőség a vidékieknek a szeptemberben induló képzéseink. Tanfolyamainkon profi oktatók várják a leendő tanulóinkat, ahol mindent megtanulhattok, ami egy barista...
A globális felmelegedés hatása a kávéra

A globális felmelegedés hatása a kávéra

Ma már napi szinten hallunk a globális felmelegedés hatásáról, egyre több cikkben olvashatunk a felmelegedés okozta gondokról, de mégsem foglalkozunk kellően a témával. Nemcsak a természetet, de a társadalmat is befolyásoló tényezőről van szó. A kávétermesztés és a...