Mióta a 2012-es Barista világbajnokság győztese, Raúl Rodas felhasználta a Cascara-t az egyik italában, azóta ez a kávégyümölcs egyre népszerűbb a kávézók körében.

A Cascarat a Casino Mocca forgalmazza, amely az ország első és legelismertebb hazai, újhullámos pörkölője.

A kávégyümölcs a Panamai ültetvényről származik, az arabica cseresznye lehántolt és kiszárított héja.

Félszáraz feldolgozással, 6 hónapos utóérleléssel készült. Alapvetően az íze gyümölcsös és savanykás, visszaköszön benne a hibiszkusz, a csipkebogyó, az áfonya.

Megfelelő kontextusban lehet belőle teát vagy kávét készíteni. Ha híg, gyümölcsös ízt szeretnél kóstolni, akkor idd kávéként, de ha édes, tömör, frissítőre vágysz, fogyaszd teának.

Számtalan elkészítési módja van, és lehet hidegen, vagy melegen is fogyasztani, adhatunk hozzá fűszereket egy jó limonádéhoz, de keverhetünk bele alkoholt is. Ízlésünknek megfelelően kombinálhatjuk az összetevőket, szerencsére sok minden passzol hozzá.

Lehetsz kávé vagy tea rajongó, azt javaslom, mindenképpen próbáld ki, mert nagyon különleges ital!

Készítési javaslat:

Forró ital készítéséhez 5-10 g Cascara mellé 2 dl forrásban lévő, lágy vizet ajánlunk, mellyel a kávégyümölcs-tea 10-15 perc áztatás és szűrés után fogyasztható.

A következő videóból elleshettek néhány trükköt az elkészítéséhez.