A World of Coffee 2017 több napos rendezvényén a BRITA PROFESSIONAL Vízakadémia saját standjánál ingyenes tréninget biztosít baristák számára. A kávéiparban elismert előadók, mint Birgit Kohler, Andrea Dobbelfeld és Gary Norwood lépnek színpadra, ahol megosztják velünk tudásukat és sok éves tapasztalataikat. Egyszerre gyakorlatias és praktikus képzés, amelynek keretein belül magáról a vízről lesz szó. Sokkal több múlik a kávé elkészítése során a víz minőségén, mint az elsőre gondolnánk.
Helyszín: Hungexpo G pavilon A13 – Brita Professional stand
Az ingyenes tréningen való részvétel regisztrációhoz kötött. A jelentkezni az info@coffeeds.hu e-mail címen lehet. A levélben fel kell tüntetni, hogy melyik napon melyik ingyenes oktatáson szeretnétek részt venni.
A képzések programterve – minden ami víz!
Június 13.
- 10:00 Minden részt vevő kap egy gyümölcsös frissítőt a BRITA jóvoltából.
- 11:00 Birgit Kohler előadása: A víz ízének megértése a tökéletes kávé elkészítése előtt, angol nyelven
/ Understanding the taste of water before brewing the perfect coffee - 14:00 Birgit Kohler: A víz ízének megértése a tökéletes kávé elkészítése előtt, szinkrontolmács magyar nyelven
/ Understanding the taste of water before brewing the perfect coffee - 16:00 Birgit Kohler előadása: A víz ízének megértése a tökéletes kávé elkészítése előtt, angol nyelven
/ Understanding the taste of water before brewing the perfect coffee - 17:00 Italok & Gary Norwood „A színfalak mögött”
/ Drinks & Gary Norwood’s „Behind the scenes”
Június 14.
- 10:00 Minden részt vevő kap egy gyümölcsös frissítőt a BRITA jóvoltából.
- 11:00 Birgit Kohler előadása: A víz ízének megértése a tökéletes kávé elkészítése előtt, angol nyelven
/ Understanding the taste of water before brewing the perfect coffee - 14:00 Andrea Dobbelfeld: Vízmérés, célok és vízkezelés a tökéletes kávé elkészítése előtt, szinkrontolmács magyar nyelven
/ Measure, aim and treat water before brewing the perfect coffee - 16:00 Andrea Dobbelfeld: Vízmérés, célok és vízkezelés a tökéletes kávé elkészítése előtt, angol nyelven
/ Measure, aim and treat water before brewing the perfect coffee - 17:00 Italok & Gary Norwood „A színfalak mögött”
/ Drinks & Gary Norwood’s „Behind the scenes”
Június 15.
- 10:00 Minden részt vevő kap egy gyümölcsös frissítőt a BRITA jóvoltából.
- 11:00 Andrea Dobbelfeld: Vízmérés, célok és vízkezelés a tökéletes kávé elkészítése előtt, szinkrontolmács magyar nyelven
/ Measure, aim and treat water before brewing the perfect coffee - 17:00 Italok & Gary Norwood „A színfalak mögött”
/ Drinks & Gary Norwood’s „Behind the scenes”
Előadók és oktatók
Birgit Kohler
Understanding the taste of water before brewing the perfect coffee
Találd meg az ízlésednek megfelelő vizet – de milyen a megfelelő víz?
Birgit, aki egy kiképzett víz sommelier, erre a kérdésre segít választ adni. Előadásában bemutatja a víz érzékszervi vonatkozásait – hogyan néz ki, milyen az íze és illata – segít megtalálni azt a vizet, amelyik leginkább megfelel a személyes ízlésnek és bemutatja, hogyan lehet javítani a víz minőségén és élvezetesebbé tenni az elkészített kávénkat a fogyasztóink számára. A tréning alapja az SCAE Water Chart programnak, amelynek létrehozásában maga Birgit Kohler is nagy szerepet játszott.
Andrea Dobbelfeld
Measure, aim and treat water before brewing the perfect coffee
Gyakorlati bevezetés – hozza és tesztelje saját eszközét
Andrea Dobbelfeld a BRITA műszaki tanácsadó és tréning menedzsere. Programjában bemutatja a víz mérések és kezelések különböző módjait a specialty kávék vonatkozásában. Ismerteti hogyan kell helyesen, egyszerűen és pontosan tesztelni a saját vizünket – mindehhez nincs szükség tudományos háttérre, valamint lehetőség nyílik a saját mérőeszközök kiértékelésére is.
Gary Norwood
Drinks & Gary Norwood’s „Behind the scenes” / Behind the scenes of WCTC & WBrC
Hogyan készítsük elő a vizet a versenyzők számára?
Gary Norwood több, mint 20 éve tanácsokkal látja el a kávéipar ügyfeleit a víz előkészítésében. Számos nemzetközi és nemzeti versenyen és kiállításon nyújtott segítő kezet, beleértve a londoni Kávé Fesztivált is. A BRITA standjánál megosztja közönségével tudását és tapasztalatait, elmondja mire van szükség, ahhoz hogy a versenyzők számára megfelelő vizet biztosíthassunk.
www.baristaakademia.hu