A Blikk szerkesztőségével közösen frissítő alkoholmentes koktélokat mutatunk be a gyereknapi partira, amelyet nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fognak. Sokszínű, gyümölcsös és szó szerint mesés koktélokkal lephetjük meg gyerekeinket. Az italokat népszerű mesehősök ihlették, Micimackó, Miki egér és a Jégvarázsból, Elza hercegnő jellegzetessége köszön vissza az italok küllemén. 

Miért válasszuk a következő koktélokat? Mert nincs szükség sok hozzávalóra, egyszerű és könnyen elkészíthető italok. Mindemellett a felhasznált gyümölcsök és gyümölcs levek számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, így egyszerre finom és egészséges frissítőket szolgálhatunk fel gyermekeinknek.

Miki egér koktéljabarista_kepzes_tanfolyam

Hozzávalók (1 pohárhoz):

1/2-1 banán
10 dkg tört jég
1,5-2 dl tej
2 tk. kristálycukor
Díszítéshez:
piros ételfesték
tejszínhab
2 töltött keksz

Elkészítés:

1. A jeget a turmixgépbe tesszük. A banánt, a tejet és a cukrot hozzáadjuk. Addig keverjük, amíg a jégkásánál kicsit hígabb italt nem kapunk. Pohárba töltjük.
2. Egy kis tejszínhabot összekeverünk egy kis ételfestékkel. Ebből készítjük el Miki egér nadrágját, majd még két pici fehér pöttyöt nyomunk rá a tejszínhabból a képen látható módon. A két kekszet tegyük a pohárra, ezek lesznek az egér fülei. A koktél készítését videón is nyomon követhetitek.

Micimackó kedvence
barista_kepzes_tanfolyam

Hozzávalók (1 pohárhoz):

2-3 dl narancslé
1,5 cl grenadin szirup
jég
Díszítéshez:
1 ek. méz
2-3 ek. barna cukor
koktél cseresznye

Elkészítés:

1. Először elkészítjük a díszítést. A pohár tetejét először a mézbe mártjuk, aztán a cukorba. A koktél cseresznyét rátesszük.
2. A jeget a pohárba töltjük. Narancslével felöntjük, a grenadin szirupot hozzáadjuk. Végül óvatosan felkeverjük. A készítési folyamat videón is megtekinthető.

Elza hercegnő jégkásájabarista_kepzes_tanfolyam

Hozzávalók (1 pohárhoz):

1,5 cl curacao szirup
1,5 cl kókusz szirup
1 dl ananászlé
1,5 cl tejszín
Díszítéshez:
2-3 dl kristálycukor
curacao szirup
kék színű nyalóka

Elkészítés:

1. Egy kis cukrot és curacao szirupot egy tányéron összekeverünk, majd a poharunkat óvatosan beleforgatjuk.
2. A jeget a turmixgépbe töltjük, a szirupokat, a tejszínt és az ananászlevet hozzáadjuk. Összedolgozzuk, óvatosan az előkészített pohárba töltjük. A nyalókával díszíthetjük.

Ha kedvet kaptál a koktélokhoz és szeretnéd megtanulni a koktél készítést akár otthonra, akár egy partihoz vagy érdekel a mixer szakma, akkor ne maradj le a júniusban induló Mojito Mixeriskola tanfolyamairól. Számos kávé alapú koktéllal is találkozhatunk, ehhez nélkülözhetetlen a kávé ismerete, elkészítésének módjai. A Barista Akadémián mindezt elsajátíthatod, ha jelentkezel a júniusi barista tanfolyamra, ahol megismerheted a kávét a cserjétől a csészéig, és azt hogyan bánj vele, hogy a legjobb arcát mutassa. Elza hercegnő koktéljának elkészítése lépésről lépésre követhető rövid kisfilmünkben.

Információ:
info@mojito.hu
+3620 355 8400

www.baristaakademia.hu