Sokszor merül fel a kérdés, milyen barista tanfolyamot válasszak? A mai cikkünk ebben igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akik esetleg nem tudják melyikre tegyék voksukat. Hiszen, a választék elég nagy: Alap barista képzés, Haladó barista tanfolyam, Gyorsított barista képzés, Szuperintenzív barisa tanfolyam és az egyéni barista képzés.

barista_tanfolyamMivel társiskolánk a Mojito Mixeriskola is hasonló tematikával dolgozik, ott ugyanezek a tanfolyam típusok is megtalálhatók, mint: Alap mixertanfolyam, gyorsított mixer képzés, haladó mixer képzés és persze az egyéni mixertanfolyam.

Alap barista tanfolyam:

Ez a képzés remekül alkalmazkodik azon emberek munkarendjéhez, akik egy héten csak egyszer tudnak időt szakítani a tanulásra. Heti egy alkalommal három órában folyik a baristák képzése, ami sokat segít abban, hogy a megszerzett tudás elmélyüljön. A barista tanfolyam során, egy olyan eszközt kap a tanuló a kezébe, amellyel önmaga is tovább fejlesztheti tudását. A barista és mixer szakma az ízekről szólnak és ahhoz, hogy ezekkel jobban megismerkedjünk, esetleg íz jegyeket tudjunk megkülönböztetni és felismerni, sokat kell tréningeznünk. Ehhez bizony kávézókba és bárokba kell ellátogatni, hogy egy átfogó képet kapjunk arról, ki hogyan gondolkodik a baristák illetve mixerek világáról és a folyamatos kóstolás fejleszti készségeinket.

barista_kepzesEgy barista képzés lényegében az espresso és a tejhab készítésen alapul és annak gyakorlásán. Ahhoz hogy minden körülmény között, jól beállított espresso-t készítsünk az őrlőállítást kell elsajátítanunk. Ha ennek logikáját megérti a hallgató, mindig minden körülmények között képes lesz ezt végrehajtani. Ez képez alapot ahhoz, hogy a barista tanfolyam további részén a tökéletes tejhab készítését is rá építsük az espresso technológiára és ezzel elérkeztünk a klasszikus cappuccino-hoz.

Ahhoz, hogy egy standard kávéalapot el tudjanak a tanulók készíteni a barista képzés végére, végig megyünk az összes most divatos kávé italon. Csokoládé öntetes topping használatával pedig feldíszítjük az órán alkotott műveket. Természetesen nem maradhatnak ki a kávé különlegességek és az alkoholos kávék sem. Jeges kávét rengeteg helyen lehet inni, de vajon figyelembe veszik-e a vendéglátó egységek a trendeket, illetve a fogyasztók szempontjait a receptúra kialakításában. A barista tanfolyam erre is választ ad.

barista_tanfolyamA barista képzésen végig illat felismeréssel és különleges „speciality” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók illatfelismerő készségeit. Dűlő szelektált , több ország termőterületeiről hozunk kávét, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. De nem csak espresso technikát alkalmazunk a barista képzésen, különböző filter technikákkal is megismerkedhetnek a hallgatók.

Az elméleti képzésen átfogó képet mutatunk a cserjétől a csészéig, beavatva a jelenlévőket olyan kulissza titkokba amelyeket a kávé forgalmazó cégek nem szívesen tesznek meg, hiszen egy leendő kávézó tulajdonosnak fontos szempont hogy az arculatához legjobban passzoló kínálatot tudja kialakítani.

Haladó barista képzés:barista_kepzes

Ezt a barista tanfolyam típust azoknak ajánljuk akik már elvégezték az alap barista képzést és ezáltal a tejhab készítés további csiszolásával és különleges öntés technikák elsajátításával szeretnének foglalkozni. Talán a leglátványosabb része a barista szakmának, ezzel biztos sok vendéget szerezhet kávézójába és a munkakeresés is könnyebben megy egy ilyen plusz tudással, ha valaki baristaként szeretne elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A haladó barista képzés alap öntései a szív, tulipán, rozetta. De ha valaki tovább jut a mintákban, akkor a medve, az oroszlán és egyéb állatok öntését is elsajátíthatja. Célunk, hogy minél több mintához juttassuk a résztvevőket a   kurzus során. Természetesen, ez mindig a hallgatón is múlik, nem vagyunk egyformák, valaki könnyebben tanul, valakinek több gyakorlásra van szüksége.

Gyorsított, Szuperintenzív, barista tanfolyamok:barista_tanfolyam

Ugyanazzal a tematikával dolgozunk, csak rövidebb idő alatt tudod elvégezni a barista képzést. Ez pár hét alatt elvégezhetőek, kérünk mindenképp egyeztess a gyorsított és szuperintenzív képzés kezdete előtt.

Egyéni barista tanfolyam:

Ezt a tanfolyam típust, V.I.P. képzésnek is hívjuk, itt teljes mértékben te szabod meg, hogy mikor szeretnél jönni, csak veled foglalkozunk, ezáltal még hatékonyabb és személyre szabott barista képzésben vehetsz részt.

   .barista_kepzesbarista_tanfolyam
.

.
.

.

.

.

Reméljük tudtunk segíteni a választásban!
Ha bármi kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal.

www.baristaakademia.hu