A Barista Akadémia idén ősszel Hódmezővásárhelyen is indít barista tanfolyamot. Jó hír ez a vidéken élőknek, kevesebb utazás, több idő és az útiköltség is megmarad.
Időpont: Október 9. hétfő, 17:00
Helyszín: Hódmezővásárhely
A normál, alapfokú barista képzés 6 hetes, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra. Az elméleti órákon megismerheted a kávé történetét, a termesztését a kávébabok szüretelési folyamatát, a feldolgozási módszereket, milyen pörköléseket használnak az üzemek és milyen fajták jutnak el hazánkba, valamint a kávéfőző gépek működési elvét, honnan indult és hol tart ma a technológia. A gyakorlati órákon minden alkalommal illat felismeréssel és különleges „specialty” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók illatfelismerő készségeit. Dűlő szelektált, számos ország termőterületeiről érkező kávékat és a legjobb külföldi és hazai pörkölőket mutatjuk be. A kóstoláson filter technológiát alkalmazunk, hogy a fajtára jellegzetes illat és íz még intenzívebben domináljon az italban.
A gyakorlati órákon számos standard kávéitalt és kávé alapú koktélokat is elkészíthetsz, espresso, cappuccino, risretto, americano, latte macchiato, ír kávé és még sok más. Díszítésként csokoládé toppingot is bemutatunk, ami közkedvelt dekorációs módszer a hagyományos cappuccino látványos szervírozására.
Folyamatos gyakorlással, megtanulhatod a standard kávéitalokat és olyan díszítési módokat, amivel könnyen elvarázsolhatod vendégeidet. Az alap barista képzés ma már elengedhetetlen minden vendéglátós számára, mivel a munkaerőpiac csak képzett szakembereket tud foglalkoztatni. A barista tanfolyamon, a sikeres vizsgán megszerzett magyar-angol nyelvű tanúsítvánnyal a külföldi munkavállalás is könnyedén megy.
.
.