Miért legyünk baristák? Amellett, hogy valaki a kávé szerelmese, számos ok állhat a barista szakma elsajátítása mellett. Gyakran tapasztalhatjuk, hogy az átlagemberek zöme előtt teljesen ismeretlen ez a foglalkozás. Ez egy különleges, kreatív életpálya, az emberek csupán néhány százaléka űzi ezt az életstílust. Igen, aki komolyabban elmerül a szakma rejtelmeibe, annak ez egy életstílus. A barista minden egyes kávé készítésénél alkalmazza a megszerzett tudását, bele csempészi a kávé iránti szenvedélyét és művészi érzékkel díszíti azt. Napjainkban sorra nyílnak az újhullámos kávézok, bisztrók, cukrászdák és éttermek, ezeknek a helyeknek a működtetése megfelelő szakember nélkül ma már elképzelhetetlen lenne, így igény van az egyre népszerűbb baristákra.

Ahhoz, hogy valaki barista legyen nincs szükség semmilyen különleges képességre. A Barista Akadémia alap, gyorsított és haladó barista tanfolyama mindazt a szakmai tudást és gyakorlatot nyújtja, ami a baristává váláshoz szükséges.

Beiratkozás: Június 12-én (hétfőn), 17 órakor
Helyszín: Barista Akadémia, 1071 Budapest, Lövölde tér 2.

Egy barista képzés lényegében az espresso és a tejhab készítésén és gyakorlásán alapul. A képzésen az elméleti kávé ismeretek mellett megtanulhatod az őrlőbeállítást is, ami nélkül lehetetlen jól beállított espressot készíteni. Ahhoz, hogy egy standard kávéalapot el tudjanak a tanulók készíteni a barista képzés végére, végig megyünk az összes most divatos kávé italon. Csokoládé öntetes topping használatával pedig feldíszítjük az órán alkotott műveket. Természetesen nem maradhatnak ki a kávé különlegességek és az alkoholos kávék sem. Jeges kávét rengeteg helyen lehet inni, de vajon figyelembe veszik-e a vendéglátó egységek a trendeket, illetve a fogyasztók szempontjait a receptúra kialakításában. A barista tanfolyam erre is választ ad.

A barista képzésen végig illat felismeréssel és különleges „speciality” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók illatfelismerő készségeit. Dűlő szelektált, több ország termőterületeiről hozunk kávét, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. Nem csak espresso technikát alkalmazunk a barista képzésen, különböző filter technikákkal is megismerkedhetnek a hallgatók.

A haladó barista tanfolyam típust azoknak ajánljuk akik már elvégezték az barista_kepzes_tanfolyamalap barista képzést és ezáltal a tejhab készítés további csiszolásával és különleges öntés technikák elsajátításával szeretnének foglalkozni. A képzés alap öntései a szív, a tulipán és a rozetta. Talán a leglátványosabb része a barista szakmának, ezzel biztos sok vendéget szerezhet kávézójába és a munkakeresés is könnyebben megy egy ilyen plusz tudással, ha valaki baristaként szeretne elhelyezkedni a munkaerőpiacon.  De ha valaki tovább jut a mintákban, akkor a medve, az oroszlán és egyéb állatok öntését is elsajátíthatja. Célunk, hogy minél több mintához juttassuk a résztvevőket a kurzus során. Természetesen, ez mindig a hallgatón is múlik, nem vagyunk egyformák, valaki könnyebben tanul, valakinek több gyakorlásra van szüksége.

A jó baristát pontosság és precizítás jellemzi, mivel sokszor milligrammokról és másodpercekről van szó, amikor a kávét elkészíti. Számos olyan szituációban találhatjuk magunkat, amikor a kávé szakértelem mellett italismeretre is szükségünk van. Többféle alkoholos kávé ital, valamint kávé alapú koktél is szerepel a kávézók és bárok itallapjain. A szükséges italismeretet és a koktél készítés lépéseit társiskolánkban, a Mojito Mixeriskola tanfolyamainak elvégzésével szerezhetjük meg. A barista és mixer tudással együttesen komoly előnyre tehetünk szert a vendéglátó iparban. A mixertanfoyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a náluk megszerzett, magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Az iskola a Bacardi hivatalos magyarországi mixer iskolája, a Bacardi termékek mellett több mint 300 fajta itallal ismerkedhetnek meg a hallgatók. Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam olyan alternatívát ad, amellyel kedvezményes áron teljesíthetjük mindkét tanfolyam típust.

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu