A Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca kiállítás, vagyis a SIRHA 2018. február 7. és február 9. között került megrendezésre Budapesten. A SIRHA Budapest kiállítás célja, hogy átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda-, vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és gasztronómia képviselői számára.

“Az élelmiszeripari és vendéglátóipari-ágazatban dolgozó szakemberek számára a SIRHA Budapest szakkiállítás kihagyhatatlan esemény, itt találkozik a szakmai közönség a legjobbakkal és az újdonságokkal.” -Hamvas István, a SIRHA Budapest elnöke. A 2018-as rendezvény programkínálata minden tematikájában bővült, ezek között versenyeket és szakmai konferenciákat tekinthetnek meg a szakmai látogatók.

Rengeteg érdekes program közül választhattak a vendégek. Az International Catering Cup magyar döntő, vagyis a Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság célja, hogy hozzájáruljon a vendéglátóipari szektor megújulásához, új kulináris inspirációk felfedezésén keresztül. A verseny jelöltjeinek bizonyítaniuk kell tudásukat az alábbi feladatok során: konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása, az ételek prezentálása. A magyar bajnokság célja, hogy kiválassza azt a catering céget, aki képviselheti hazánkat a 6. International Catering Cup nemzetközi versenyen 2019-ben.

barista_kepzes_tanfolyam

2018-ban harmadik alkalommal került megrendezésre a SIRHA Budapest Desszertverseny. A verseny célja, hogy a feltörekvő és elhivatott tehetségek bemutatkozhassanak. A versenyzők három kategóriában mérhették össze tudásukat: gyümölcsös desszert, tányér desszert és artisztikai munka.barista_kepzes_tanfolyam

A kiállítás második napján került megrendezésre a a Bocuse d’Or magyar döntője. A rangos versenyen a selejtezőből tovább jutott hat séf mérkőzik meg egymással. A versenyzők a vegetáriánus és a hús kategóriában is készítenek ételeket, melyekhez mártást, illetve legalább két garnirungot  is kell készíteni. Az ételeket 10*4 adagban prezentálják a szakmai zsűri elé. A vegetáriánus étel kötelező alapanyagai a következők: rizottórizs, fürjtojás, Gorgonzola sajt, valamint kötelező használni egy zöldséget és egy fűszert, amit sorsolás útján határoznak meg. A hústéma kötelező alapanyagai: borjúszűz, borjúcsülök és a csülökcsontban található csontvelő. A győztes képviselheti hazánkat a torinói Európa Döntőn!

A versenyeken kívül számos főző, illetve cukrász show-k és bemutatók, valamint konferenciák, találkozók és workshopok kerültek megrendezésre.

Ha Te is szeretnéd megalapozni a jövődet a vendéglátóiparban és érdekel a kávé, a szeszes italok és a koktélok világa, akkor vegyél részt és szerezz szakmát a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola barista és mixertanfolyamain.barista_kepzes_tanfolyam

A képzésekhez különböző továbbképzési tréningeket is ajándékba kapsz. A tanfolyamok elvégzésével munkaajánlat vár, így garantáltan el tudsz helyezkedni a szakmában. A barista és mixertanfolyamokra február 12-én, 7 órakor tudsz beiratkozni személyesen a Barista Akadémián (1071. Bp., Lövölde tér 2.). Tervezd meg a karriered és legyél a legjobb barista és bármixer!

 

Szerezz szakmát rövid időn belül, legyen a szakmád a szenvedélyed, alapozd meg az egzisztenciádat, hazai vagy nemzetközi bárokban, kávézókban, folyami vagy tengerjáró hajókon.

.

Látogass el a Barista Akadémiára és jelentkezz a barista és mixertanfolyamokra,
2018. február 12-én, 17 órakor!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu