Közeleg a nyár vége, tervezd meg az őszi programjaidat és tanulj valami újat! Akár a kávé világa akár a koktélok érdekenek, nálunk megtalálod a számításod. Barista tanfolyamok különböző intenzitásban, mixertanfolyamok, akár egyénileg is.

Több opcióból választhatsz, a neked megfelelő kurzus kiválasztásában is segítünk. Ha egy olyan barista tanfolyamot keresel ahol mindenre kiterjedő ismeretet szeretnél a kávét illetően, akkor nálunk a helyed.IMG_0275 Alapvetően, nem csak a kávé készítés alapjait sajátíthatod el, mint az őrlő állítás, vagy a tökéletes tejhab elkészítése. Készségfejlesztéssel is foglalkozunk, ami azt jelenti, hogy illat tesztel tréningezzük a szaglásotokat és kávé kóstolással kezdünk minden tanórát, hogy a baristáknak legfontosabbnak számító referencia pontot nyújtó eszköze az íz és illat memóriátok is fejlődjön.

latte art 2

Tananyagunk tematikája teljesen igazodik az SCA standardokhoz. Mi nem zárkózunk el semmilyen kávé fajtától és pörköléstől, szeretnénk nektek megmutatni, minél szélesebb spektrumát a kávénak, hogy ti dönthessétek el, hogy milyen irányba szeretnétek tovább menni egy újabb barista képzés keretein belül. Ha valakit érdekel a latte-art művészete, akkor a haladó barista tanfolyam keretein belül, elsajátíthatjátok az alap öntés technikákat is. A szív, rozetta és tulipán mintákon kívül, csak rajtatok múlik, hogy még hány mintát tanultok meg.

Ha a kevert italok izgatják a fantáziád akkor a bartending lesz a te a pályád! Rengeteg technikával lehet koktélt készíteni, ezeknek nem csak a helyes használatát, de az elegánsan kivitelezett mozdulataitmixer tanfolyam (4) is megtanulhatod. Az eszköz használat a mixer képzés alapja, amire ráépülnek a különböző italok receptúrái és természetesen rengeteg gyakorlat.

Minden hallgató megkever minden italt, ja és természetesen meg is kóstolja :)!

Természetesen a kultúrált és mértéktartó italfogyasztás hívei vagyunk, tehát a cél az, hogy megismerjük az italok ízét és illatát. Vége láthatatlan italmennyiség vár benneteket a pult mögött, hogy ténylegesen megismerjétek az italok világát, amiben segítenek az elméleti órák, melyeken minden ital gyártási technikáját, történetét megismerhetitek. A tanfolyam végén, fel kell használnod a kreatív oldalad, hogy megalkoss egy olyan kevert italt, amit még senki nem talált ki, és hozzá kell adnod a saját történeted.barista_mixer_kepzes

Ha igazán profi szeretnél lenni, akkor neked való a kettő az egyben mixer és barista tanfolyam, ahol párhuzamosan zajlik a két képzés és ezáltal egy még szélesebb látókörű szakember válhat belőled. Természetesen ehhez biztosítunk neked némi kedvezményt, ami remélhetőleg nagyobb motiváció, hogy ezt a tanfolyam típust válaszd.

www.baristaakademia.hu