A nem fővárosi tanulók számára jó hír, hogy a Barista Akadémia rendszeresen indít tanfolyamokat vidéki nagyvárosokban is. Augusztus elején Sopron lesz a képzés helyszíne. Ez egy jó alternatíva azoknak, akik az ország észak-nyugati részében és a fővárostól távol élnek. A kávé szerelmesei így Sopronban sajátíthatják el mindazt a tudást, ami a barista szakmához nélkülözhetetlen.

Beiratkozás: Augusztus 8., kedd 17 óra
Helyszín: Sopron, Solo Restaurant (Sopron, Lackner Kristóf u. 33)
Jelentkezés: +3670 866 6586

A barista képzésen a tanulóink megismerkednek a kávé növény eredetével, termesztésével, szüretelésével, feldolgozásával, fajtáival, mint az arabica, robusta, pearl, marogogype, Jamaican Blue Mountain, Kopi luwak és a koffeinmentes kávékról is szó lesz. Milyen módon történik a kávé forgalmazása és mi jellemzi a kávé keveréket. Hogyan hat a pörkölés a kávébabokra és milyen folyamat játszódik le ekkor. Hallgatóink megtanulják az eszközök és gépek használatát, az espresso technika mellett filteres kávékészítéssel is megismerkednek. Az őrlők beállítása fontos ahhoz, hogy a megfelelő őrleményt kapjuk, ami nélkül nem lehet espressot készíteni. Nagy hangsúlyt fektetünk a tökéletes espresso és tejhab készítésre, valamint számos kávéital receptúrája megtanulható, mint például a cappuccino, latte macchiato, ristretto, melange, cortado, alkoholos kávék és még sok más kávéital.

barista_kepzes_tanfolyamA 6 hetes tanfolyam alatt professzionális baristává faragunk, hogy bárhol megálld a helyed a világon. Megtapasztalod, hogy mennyi kávékülönlegesség létezik, milyen különféle íz jegyeket és tulajdonságokat hordoznak magukban, megtanulod a szükséges folyamatokat ahhoz, hogy tökéletes kávét tegyél a vendéged elé, megtanulsz bánni az őrleménnyel, és képes leszel különféle illatfelismerésre. De ami ennél is fontosabb, a képzés végére tiéd lesz a barista szakma lelke és szeretete!

Sikered és fejlődésed, azonban csak hiteles szakmaiságra tud épülni. És ezért vagyunk mi, hogy elindítsunk Téged is ezen a fejlődési folyamaton.

A tanfolyam ára: 70.000,-Ft, ami tartalmazza a vizsgadíjat is.

A tanfolyam elvégzéséhez előképzettség nem szükséges, csak az elhatározás!

A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül. A tanfolyam végén sikeres vizsgát tett hallgatóinknak magyar-angol nyelvű nemzetközi tanúsítványt állítunk ki, igény szerint német nyelven is.

barista tanfolyam tematikáját a honlapunkon a tanfolyamok menüpont alatt találod. További tanfolyam kezdésekről, Budapesten és vidéken egyaránt, a naptárban találsz információkat.

Akár hivatásodnak szeretnéd, akár csak a suli mellett tevékenykednél benne, mindenképpen jól jársz vele. Láss világot, fedezz fel más kultúrákat, építs kapcsolatokat, a baristákat mindenhol keresik a világon!

Információ:
0670/866-6586
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu