Az igazán divatos, változatos és különleges szakmák körét színesíti a barista és mixer szakma is. A legjobb, hogy ezen szakmák elsajátításához nincs szükség semmilyen előképzettségre, csak elhatározásra. A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola tanfolyamain egészen az alapoktól a haladó szintig juthatsz el. Ha lemaradtál a jelentkezésről, ne csüggedj, augusztus 8-án még lehetőséged van beiratkozni barista és/vagy mixertanfolyamunkra.

A Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában többféle tanfolyam típust indítunk, így mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő képzést.
barista_kepzes_tanfolyam

Beiratkozás: Augusztus 8, 16:30
Első óra: Augusztus 8., 17:00

Helyszín: 1071 Budapest, Lövölde tér 2.
                 Barista Akadémia, Mojito Mixeriskola

Az alap barista tanfolyam időtartama 6 hét, a gyorsított barista képzés 4 héten keresztül zajlik, ahol megismerhetitek a kávét a cserjétől a csészéig. Minden órán  illat felismeréssel és különleges “specialty” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók illat- és ízfelismerő készségeit. Dűlő szelektált, több ország termőterületeiről hozunk kávét, a legjobb külföldi és hazai pörkölőket bemutatva. Nem csak espresso technikát alkalmazunk a barista képzésen, hanem különböző filter technikákkal is megismerkedhetnek a hallgatók. A gyakorlat során espresso, cappuccino, latte macchiato, risretto, doppio, jeges kávé, ír kávé és még sok más kávé ital is elkészítésre kerül. Díszítésként csokoládéból készített mintákat is bemutatunk.

Az egyéni vagyis az ún. VIP barista tanfolyamunk különlegessége, hogy extrém rövid időn belül, akár 1 hét alatt is elvégezhető a képzés. Ez minek köszönhető? Annak, hogy az oktató csakis egy tanulóval foglalkozik a tanfolyam ideje alatt, saját időbeosztás alapján, így az eredmény maximális teljesítmény és rengeteg gyakorlat.

A haladó vagyis a latte art tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték az alap barista képzést vagy már rendelkeznek a megfelelő tudással ahhoz, hogy az öntési mintákat megtanulják. A képzésen az espresso, a cappuccino és a tejhab készítésének gyakorlása mellett, különböző minták öntési technikáját tanulhatják meg hallgatóink, például szív, rozetta, tulipán, malac, nyúl, medve. A latte art folyamatosan induló képzésünk, bármikor lehet csatlakozni a tanfolyamhoz.

A Barista Akadémia társiskolája, a Mojito Mixeriskola a Bacardi hivatalos magyarországi mixer iskolája, a Bacardi termékek mellett több mint 300 fajta itallal ismerkedhetnek meg a hallgatók. A mixertanfoyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett, magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött.

barista_kepzes_tanfolyam_mixer Az alap mixertanfolyam 12 hét, a gyorsított mixertanfolyam 6 hét alatt elvégezhető, ahol a szeszes italok és koktélok világával ismerkedhettek meg. Egy igazi bártender ismeri az italok múltját, elkészítését, történetét, származását. A bárpult mögött fontos a háttértudás, hogy igazán megértsük azt az ízvilágot, a látványt, a hangulatot, az elkészítési módszert, amit egy-egy koktél nyújt.
A haladó mixertanfolyamon mindezt az alaptudás bővíthető. Különböző földrészek tradicionális koktéljai kerülnek szervírozásra, illetve a mixológia világába is elkalandoznak a résztvevők.
Az egyéni mixertanfolyam keretein belül mindezt rövidebb idő, akár 1 hét alatt is teljesíthető. A tanfolyamon az oktató egy hallgatóval foglalkozik, egyénileg kialakított ütemtervben akár alapfokon, akár haladó szinten.

A barista és mixer tudással együttesen komoly előnyre tehetünk szert a vendéglátó iparban. Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam olyan alternatívát ad, amellyel kedvezményes áron teljesíthetjük mindkét tanfolyam típust.

A Barista Akadémia és Mojito Mixeriskola a tanfolyam egykori és jelenlegi hallgatóinak ingyenes tréning napot is biztosít, ahol tovább fejleszthetik képességeiket. A tréning napon megrendezésre kerül a pincér, a standolás és elszámoltatás, a rendezvény szervezés és a free pouring tréning is. Bármelyik foglalkozáson ingyenes a részvétel, ha elég erőt és kedvet érzel magadban akár mindegyiken részt vehetsz.

A dátumokról és a tanfolyam részletes tematikájáról a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola honlapján olvashatsz.

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu