Reggel az első dolgod egy csésze kávé? Érdekel a kávé világa és a kávé készítés minden egyes mozzanata? A Barista Akadémia képzésein az espresso készítéstől, a filter technológián át az alkoholos kávé italokig mindent megtanulhatsz. A tanfolyamokon fejlesztik képességeidet, az órák 90%-a gyakorlat, így a tanfolyam végére olyan alapokat sajátíthatsz el, ami nélkülözhetetlen a barista szakmához.

Többféle tanfolyam típusból választhatnak tanulóink, és lehetőség van tudásukat tovább fejleszteni a haladó képzések során. Végig követjük fejlődésüket, megismerik a kávét egészen a cserjétől a csészéig és az álláslehetőségeket is megpályázhatják.
A Barista Akadémia társiskolája a Mojito Mixeriskola is indít mixertanfolyamokat, amely során olyan tudásra és gyakorlatra tesznek szert hallgatóink, amivel már jó eséllyel indulnak el a vendéglátóiparban.

barista_kepzes_tanfolyam

Beiratkozás: Augusztus 1., kedd 17 óra
Helyszín: Barista Akadémia, Mojito Mixeriskola (1071 Bp., Lövölde tér 2.)

Az alap barista tanfolyam tematikája egészen az alapoktól van felépítve, így nincs szükség semmilyen előképzettségre, vagy bármilyen más végzettségre. Az espresso és tejhab készítés tökéletesítése a cél, valamint olyan kávéitalok elkészítése, amelyek bármely kávézó vagy vendéglátóegység itallapján megtalálhatóak. Tanulóink a képzésen elsajátítják a cappuccino, latte machiatto, risretto, americano, jeges kávé, néhány alkoholos kávé és még sok más ital elkészítését. Fontos az őrlőgépek helyes használata, így nagy hangsúlyt fektetünk az őrlőbeállításra is, ami nélkül nem lehetne tökéletes espressot készíteni. Az órákon illatmintákkal és kávékóstolással tréningezzük az illat- és ízfelismerő készségeket. Az espresso technika mellett minden órán más-más alternatív kávékészítési módszert is bemutatunk, mint például a filter technológiát, ezzel is bővítve hallgatóink ismeretanyagát.

A gyorsított barista tanfolyamot, azoknak ajánljuk akiket sürget az idő. A képzés tematikája nem változik, csak a képzési idő rövidül, így 4 hét alatt elvégezhető. Azok, akik még rövidebb idő alatt szeretnék teljesíteni a barista tanfolyamot, arra is van lehetőség az egyéni barista képzés keretén belül. Itt akár 1 hét alatt sikeres vizsga szerezhető. Ezen az ún. VIP tanfolyamon az oktató csupán egyetlen hallgatóval foglalkozik, így a rengeteg gyakorlásnak köszönhetően magabiztos tudás érhető el.

Az alap barista tanfolyamot követően lehetőség van a továbbképzésre a haladó vagyis a latte art tanfolyamon. Az espresso, a tejhab és a cappuccino gyakorlása mellett, öntési mintákat tanulnak hallgatóink. Az alap mintáktól, mint például a szív, rozetta, tulipán egészen a bonyolult formákig, például nyúl, malac, oroszlán, hattyú. A tanfolyamok tematikái 90% gyakorlaton és 10% elméleten alapszanak. A sikeres vizsgákat követően magyar-angol nyelvű tanúsítványt állítunk ki, így a nemzetközi munkaerőpiacon is van lehetőség az állások betöltésére.

A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamai között is hasonló képzési típusok közül választhatnak a jelentkezőink. Az alap, gyorsított, egyéni és haladó tanfolyamok közül mindenki megtalálja a saját magának megfelelőt. A mixertanfoyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett, magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Az iskola a Bacardi hivatalos magyarországi mixer iskolája, a Bacardi termékek mellett több mint 300 fajta itallal ismerkedhetnek meg a hallgatók.

A barista és mixer tudással együttesen komoly előnyre tehetünk szert a vendéglátó iparban. Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam olyan alternatívát ad, amellyel kedvezményes áron teljesíthetjük mindkét tanfolyam típust.

A Barista Akadémia és Mojito Mixeriskola a tanfolyam egykori és jelenlegi hallgatóinak ingyenes tréning napot is biztosít, ahol tovább gyarapíthatják tudásukat. A tréning napon előkerülnek olyan témák, amire a vendéglátóiparban bármikor szükség lehet ilyen a rendezvényszervezés, pincér tréning, kommunikációs tréning, standolás és elszámoltatás tréning.

A dátumokról és a tanfolyam részletes tematikájáról a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola honlapján olvashatsz.

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu