Egy jó bártender otthon érzi magát a pultban. Közvetlen kapcsolatot alakít ki a vendégeivel, élvezi és jól is csinálja amit csinál, és amikor vendégei mosolyogva és elégedetten távoznak, visszaigazolást nyer a munkája.

A kávé/koktélkészítés nem csak a vendégről, és nem csak a kávéról/koktélról szól. Ebben a folyamatban ott vannak a bártenderek is. Aki megismeri saját magát, felismeri erősségeit és gyenge pontjait, hogy min kell még fejleszteni és tudja hogy mitől érzi jól magát a pult mögött, akkor lesz teljes a sikere.

Egy mixernek nemcsak a koktélokhoz kell értenie, és a baristának sem merül ki a kávékészítéssel a pultban való munkája. Ez ennél egy sokkal összetettebb dolog. A két szakma kiegészíti egymást. Aki a pultban dolgozik, annak mindent ismernie kell, a koktélok, a long drinkek, a kávék elkészítésének módját, a vendégekkel való helyes kommunikációt, tudni kell felvenni a munka ritmusát, és közben mosolyogni és mosolyogni! Nem könnyű ez a szakma, nincs mindenkinek ott a vérében, de elhatározással, tanulással  és sok gyakorlással egyre jobb lehetsz benne. Mindegy melyik szakma áll hozzád közelebb, ha azt kellő tudással, odaadással és alázattal csinálod, akkor lehetsz benne igazán sikeres.

Kalydy Gábor a Bacardi Legacy döntőse is ilyen alázatosan készül a Berlini világbajnokságra. A győztes itala, az Uvas Oro, amely elkészítését megnézhetitek a videóban. Miközben a koktél készül, a másik oldalon egy ügyes barista készíti a latte art tanfolyamon a gyönyörű rozettás cappuccinot és aztán jön a nagy találkozás 🙂 Te is megtanulhatod nálunk a mintaöntést, bármikor becsatlakozhatsz Latte Art tanfolyamunkba.

www.baristaakademia.hu