Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre január 14-én A Tea Napja esemény, melynek az Akvárium Klub biztosítja a helyszínt. A rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével is megismertessék az itthon elérhető kiváló minőségű teákat és a forgalmazókat. Az eseményen teakereskedők és teaházak mutatják be a világ egyik legnépszerűbb árucikkét, a tea rendkívül sokszínű és izgalmas világát. Bemutatják milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban is.

Bár a tea a világ egyik legkeresettebb árucikke, a fogyasztók nagy részéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig igen széles a kínálat, csak kevésbé ismert. Választhatunk típus és származási hely alapján is teát, amihez nem kell hozzáadnunk sem cukrot, sem citromlevet, mégis élvezhetjük a tea sokszínű ízvilágát. A rendezvényen számos teaház és tea kereskedő is bemutatja termékeit, olyanok is akadnak, akik egyenesen Ázsiából vásárolják meg a tea leveleket, kínai, japán, tajvani teákat.

A Tea Napján többféle előadáson is részt vehetünk, ahol megismerhetjük a tea minőségi, feldolgozási és a fogyasztási szokások közötti különbségeket. Akárcsak a kávé esetében, a teák világában is egyre többen keresik az eredeti származású, single origin, ízesítetlen, dűlő szelektált termékeket. A fogyasztók egyre nyitottabbak az alternatív technológiákra és a különböző elkészítési módokra.

barista_kepzes_tanfolyam

A Tea Napja 2018. január 14-én, vasárnap 10 és 18 óra között kerül megrendezésre az Akvárium Klubban. A jegyár 1800 forint, ami számos teakóstolást is magában foglal. A látogatók kóstolókkal egybekötött workshopokon is részt vehetnek. Az eseményen Urasenke-ösztöndíjas teaművész is tiszteletét teszi és a vendégeket beavatja a japán teakultúrába. A standoknál zajló teakóstolások mellett vásárlásra is van lehetőség a teákból és az eszközökből egyaránt. A kiállítók között szerepel: Demmers Teahouse, Dilmah Tea, Levél Teaház, Marumoto, Or Tea?, Teavolution, Teapavilon, Zhao Zhou, Ye Tealeaves.

barista_kepzes_tanfolyam

A Tea Napja előadásai:

11:00-12:00 Teatípusok, teanövény, technológiák

12:00-13:00 Terroir – teakóstoló Sri Lankáról

13:00-14:00 Oolong teák – Tajvan és Kína

14:00-15:00 Kínai tea, a mai generációk teához való viszonyulása, otthoni teázás

15:00-16:00 Chado, avagy a japán teaművészet

16:00-17:00  A japán Matcha tea

17:00-18:00 A robotok teája – új korszak a tea történetében

Az eseményt nyomon követhetitek A Tea Napja facebook oldalán.

A tea mellett szívesen fogyasztasz kávét? Kíváncsi vagy a kávétípusokra, a feldolgozásra, a pörkölési módokra és a tökéletes espresso elkészítésére? Akkor gyere el január 10-én, 17 órakor a Barista Akadémiára és iratkozz be az alapfokú, gyorsított, latte art, haladó és egyéni barista tanfolyamokra, ahol mindent megtudhatsz a kávéról. barista_kepzes_tanfolyam

A barista képzésen minden alkalommal illat felismeréssel és különleges „specialty” kávék kóstolásával tréningezzük a hallgatók illatfelismerő készségeit. Dűlő szelektált, számos ország termőterületeiről érkező kávékat és a legjobb külföldi és hazai pörkölőket mutatjuk be. A kóstoláson filter technológiát is alkalmazunk, hogy a fajtára jellegzetes illat és íz még intenzívebben domináljon az italban. Ráadásként ajándékba adunk különböző továbbképzési tréningeket is: pincér, standolás, rendezvényszervezés, kommunikációs, free pouring és angol bárszaknyelv tréningeket.

Társiskolánkkal, a Mojito Mixeriskolával indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam olyan alternatívát ad, amellyel kedvezményes áron részt vehetünk a barista és a mixertanfolyamon is. A barista és mixer tudással együttesen komoly előnyre tehetünk szert a vendéglátó iparban.

Tervezz előre és ne maradj le a barista és mixer tanfolyamokról,
iratkozz be 2018. január 10-én, 17 órakor!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu