Hihetetlen hogy a technika vívmányainak köszönhetően milyen különleges és egyedi kávégépekkel találkozhatunk manapság.

A kávé a természet egyik legcsodálatosabb ajándéka. Egy jó kávé pedig sokunknak jelenti reggelente a boldogságot, hiszen egy frissen főzött kávé hamar felpörget minket, amitől energikusan indulunk munkába. Ehhez elengedhetetlen egy jó kávéfőző, ami megvalósítja álmainkat. Rengeteg típusú, tudású, fajtájú, eltérő ár fekvésű kávégép érhető el a piacon, ezek egyszerű használatával tökéletes kávét készíthetünk otthon.

Azonban egyre több érdekes kávégép születik, melyek inkább külföldön, elit éttermekben fellelhetőek. Bámulatos, ahogy egy egyszerűen használható gép milyen elemekkel van felöltöztetve, és milyen funkciókkal van tovább fűszerezve. Szemet gyönyörködtető és vendég csalogató hatása van az ilyen szerkentyűnek, nem csak a látványa lenyűgöző, de tökéletes minőségű kávét produkálnak, profi baristák hozzáértésével.

Most mutatunk pár érdekesen kinéző és csúcstechnológiájú kávégépet:

The-Blossom

Egy a Blossom termékek közül:  A legtöbb ember nem akarja elhinni,hogy ezt a kávé gépet a Nasa, Apple és a Tesla tervezte. Ez a gépezet wifivel és kamerával van felszerelve és különleges receptek letöltésére alkalmas. Egyes részei manuálisan működik, de automatikus folyamatai is vannak. Tiszta rozsdamentes acélból készült és a kinézete is látványos, modern és lenyűgöző. Ez egy nagyon szuper gép, és a legjobb éttermekben fellelhető.

 

Elektra Bella

Az elegáns Elektra Belle Epoque:A gép megjelenése hasonló a múltbeli és hagyományos kávéfőzők megjelenéséhez. Nagyon eredeti fejlesztés, mely Itáliában látott napvilágot. A legjobb és legmegbízhatóbb gépnek tekinthető, melyhez foghatót nem találunk a világon. Ezt a nagyon gyönyörű és tetszetős eszközt magas színvonalú hozzáértéssel kell kezelni.

 

 

 

000017312_bluebottle41.jpg1

Blue Bottle kávélaboratórium: A Blue Bottle Coffe márkanév az amerikai kultúrában éppen olyan fontos helyet foglal el, mint nálunk a Túró Rudi, vagy a Piros Arany.Köszönhetően a fejlett technikának, nagyobb pontossággal méri a hőmérsékletet, a nyomást, egyszóval tökéletesen elkészített kávét nyújt a vendégeinek. Különböző módszerekkel állítják elő a kávét, és a képen látható eszköz a szifonos kávékészítő elvén működik. Az eszközt máig az egyik legjobb hosszúkávé készítési eljárásnak tartják. Az ára azonban elég borsós.

 The-JavabotJavabot a pörkölő üzem: Ez egy magas színvonalú gép, Amerika különböző éttermeiben találkozhatunk vele. Ez a legdrágbb kávégép az egész világon, ugyanis az ára 1 millió dollár. De a kávé melyet ez a gép készít nagyon finom lágy, amiért mindenki oda van. Blendekbe szállítja a kávébabot és pörköli le, majd 30 másodpercen belül elkészíti a kávét.  Tulajdonképpen az egész kávékészítési folyamatot az elejétől a végéig egymaga végzi el. Elemei hordozhatók, a vendég kedvére választhat a kínálatból. Az egyetlen hordozható „walk-in” kávéfőző a világon.

The-Bunn-Tiger-XL-Super-Auto-Espresso-Machine

Bunn Tiger XL Super-Auto Espresso: A Bunny Tiger egy nagyon magas színvonalú és luxus gép, ami teljesen automatikusan működik. Teljesítményben a legjobb árral rendelkezik, mindössze 12,000 dollár, 180 csésze kávét képes produkálni egyetlen órában. Figyelembe véve a kis méretét, megvan a kapacitása, hogy nagy dolgokat hajtson végre. Van egy kijelzője, ami méri a hőmérsékletet, ezt digitális formában lehet leolvasni róla, így minden felhasználónak megkönnyíti a használatot. Hatékony főzési élményt ad, akár otthon is.

 

 

La-Fenice

La Fenice: A világ első indukciós kávé gépe. A tervezése lehetővé teszi, h a kávégépnek ne kelljen folyamatosan üzemelnie, hanem csak ha szükség van rá. Bekapcsolás után a víz azonnal felmelegszik, ez nagyon sok energia megtakarítást eredményez. Alkotói azt mondják róla, h a La Fenice tisztelgés a múlt és futurisztikus nézőpont előtt. Bámulatos, hogy fa üveg és alumínium ruhája milyen jól áll neki. Folyamatosan ellenőrzi a hőmérsékletet, a nyomás és az áramlási sebességet, automatikusan beállítja az összes paramétert, hogy a legtökéletesebb presszó vagy filter kávéval kényeztesse használóját.

Nouva Simonelli

A Nuova Simonelli legújabb fejlesztése hatalmas elismerést érdemel. Simonelli azt vizsgálta, hogyan lehetne jobban odafigyelni a higiéniára. Ezt a kérdést tanulmányozta, tervezte és hajtotta végre az elmúlt időben.  Egy olyan szűrő tartót álmodott meg, melynek segítségével extra higiéniát biztosít a kávénak. Ez a nanotechnikai fejlesztés megakadályozza, hogy káros, oda nem illő anyagok kerüljenek a csészénkbe. Az új filter tartó figyelemre méltó, nagyon egyszerű és gyors a takarítása. Sokkal nagyobb eredményt ér el a kávékészítés során, így egy barista is sokkal nagyobb lelkesedéssel készít egy jó espressot.

További érdekességeket láthattok még képeken, illetve a videókon:

   steampunk-coffee-machine  P1000875images

img-mumac-100anni-1     MUMAC_esploso     6619278827_d8f6f7ce2b