A jegeskávé könnyen elkészíthető és isteni finom!

Ebben a hőségben a testesebb kávék helyett kitűnő frissítő és fáradtságűző is egyben. A nyár utolsó heteit kihasználva, a vízparton üldögélve kényeztessétek magatokat az ice coffee hűsítő élvezetével!

Számtalan fajtáját ismerjük, mindenhol kicsit másképpen készítik. Most összegyűjtöttem nektek ezek közül párat, amit Ti magatok otthon is könnyen elkészíthettek.jeges kávé

1. Jeges kávé sűrített tejjel megbolondítva

Frissen elkészített espresso, nagy kanál sűrített tej, egyenlő krémes édesség, vagyis extra finom jeges kávé!  Öntsünk 4 csésze erős kávét egy kancsóba és keverjük össze sűrített tejjel, majd hagyjuk kihűlni.Tegyük a hűtőszekrénybe hogy igazán lehűljön. Töltsük jégre a szervírozáskor.

vaníliás frappe-barista akadémia

2. Vaníliás jeges kávé

Fogj egy kanalat és készülj fel a vaníliás jeges kávéra házi vaníliás tejszínhabbal. Vaníliás tejszínhab: 2 csésze tejszín, 1 vaníliarúd, 1/4 csésze cukor Egy nagy tálba összekeverjük a hozzávalókat. Kézi mixerrel 4 percig keverjük, majd fedjük le és tegyük hűtőszekrénybe. Tegyünk a blenderbe 4 gombóc vanília fagylaltot, 1 csésze kávét, 1/3 csésze tejet és 1 csésze jeget. Turmixoljuk össze míg a jegek széttörnek. Öntsünk szirupot a csésze aljára és az oldalára. Öntsük a pohárba a fagyis-kávés mixet és tegyünk egy hatalmas kanálnyi tejszínhabot a tetejére.

3. Jeges kávé mandulával és makadám dióvalmandulás jeges kávé-barista akadémia

Egy hatalmas bögrébe keverj össze kb. 150gram előfőzött mandulát 50gram makadám dióval, takard be vízzel és hagyd állni egy éjszakát szobahőmérsékleten, legfeljebb 12 órát. Tedd a blenderbe és a legnagyobb sebességen 3-4 percig turmixold apróra. Ezután szűrd le egy tálba. A 2 dl hűtött, selymesen lágy diótejet keverj össze egy dupla espressoval, tegyél jeges a shakerbe és rázd 30 másodpercig, majd öntsd a jéggel hűtött pohárba.  Aki szereti a tejes krémes dolgokat az imádni fogja.

jeges-barista akadémia

4. Jeges kávé

Töltsd meg a poharat jéggel és öntsd rá a kávét. Majd felöntjük egy bőséges mennyiségű édesített tejjel. Felkavarjuk és már fogyaszthatjuk is. Ha szereted az erős kávét és az édességet, ez a te recepted! Elkészítés idő 10 perc.

 

caramell-barista akadémia

5. Caramellás mocha kávé

Készíts el két espressot, öntsd egy shakerbe, adj hozzá két gombóc karamellás fagylaltot és rázd össze amíg az állaga turmixhoz hasonlóvá nem válik. Öntsd egy üvegpohárba és adj hozzá 3 evőkanál tört jeget. Készíts tejhabot és öntsd át lassan a pohárba. A tetejét díszítsd karamell sziruppal.

csokissütis jegeskávé-barista akadémia

6. Csokis tejszínhabos jegeskávé

Tegyünk a blenderbe 2 gombóc fagylaltot és 1/2 csésze kávét és magas fokozaton keverjük simára.Díszítsük tejszínhabbal és csokival. Azonnal tálaljuk. A legszuperebb nyári desszert, próbáljátok ki!