Számos országban “ünneplik” a kávét. 2017. október 1-én kerül megrendezésre a kávé világnapja. A kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolásokkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket nemcsak hazánkban, de Európa-szerte és a tengerentúlon is.

Magyarországon 6. alkalommal szerveznek eseményt a kávé napja alkalmából. Idén Budapesten, október 1-én, vasárnap a belvárosi Akvárium Klubban várják mindazokat, akik szeretnének még többet megtudni a kávék világáról. Előadások, versenyek, barista bemutatók, korlátlan kávé kóstolás is szerepel a programban. A kiállítók termékeiből pedig mi magunk is vásárolhatunk.barista_kepzes_tanfolyam

Időpont: 2017. október 1., vasárnap 11-19 óra
Helyszín: Akvárium Klub, Budapest

A rendezvényt nyomon követhetitek az esemény facebook oldalán.

A kávé napjainkban reneszánszát éli és egyre több újhullámos kávézó nyitja meg kapuit világszerte a kávé napját 2015 előtt országonként más-más időpontokra detektálták.

Japánban 1983-ban, Kanadában 1997-ben, az Egyesült Államokban 2005-ben, Indonéziában 2006-ban, Tajvanon 2009-ben rendezték meg első ízben a Kávé Napot és fesztivált, akkor még eltérő hónapokban. Magyarországon korábban szeptember 29-én ünnepelték a kávét. Ma már nemzetközileg elfogadottá vált az október 1., mint a kávé világnapjának hivatalos dátuma.

Néhány dátum korábbról, hol és mikor ünnepeltek: 

barista_kepzes_tanfolyam

Április elején Kína
Május 6. Dánia
Május 24. Brazília
Június 27. Kolumbia
Szeptember első szombatja Németország
Szeptember 12. Costa Rica
Szeptember 19. Írország
Szeptember 20. Mongólia
Szeptember 28. Svájc
Szeptember 29: Ausztrália, Kanada, Skócia, Anglia, Etiópia, Magyarország, Új-Zéland, Malajzia, Norvégia, Románia, Ausztria, Fülöp-szigetek, Tajvan, Dél-Afrika, Svédország, USA, és Japán

Tudtad…
…. tanulmányok kimutatták, hogy a közepes mennyiségű kávé fogyasztása elősegíti az egészségesebb és hosszabb életet?!

Mi, magyarok évente 2-2,5 kilogrammos kávéfogyasztással nem tartozunk a komoly kávékedvelő nemzetek körébe. Ezzel szemben, az élen a finnek járnak, évente 12 kilogramm kávét isznak, az olaszok háromszor (5,7 kg/év), a spanyolok kétszer többet isznak (4,5 kg/év), mint a magyarok. A klasszikus pörkölt kávék mellett egyre népszerűbb az instant kávé és a kapszulás megoldások is.
.

A kávé szerelmesei még többet tanulhatnak a Barista Akadémia barista tanfolyamain, ahol megismerkednek a kávé termesztésével, fajtáival, feldolgozásával, a különböző pörkölési eljárásokkal. A képzés hallgatói elkészítik a standard kávéitalokat és néhány alkoholos kávé ital is. A tanfolyam gyakorlati óráin tökéletesítik az  espresso és a tejhab készítést is.  A haladó/latte art képzésen különböző öntési mintákat sajátíthatsz el. Budapesten és több vidéki nagyvárosban is indul képzés! Ha szeretnél a kávé világának részesévé válni, akkor ne maradj le az októberi barista tanfolyamokról!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu