A Cosmopolitan divat magazin szeptemberi lapszámához felkérte a Barista Akadémiát új és frissítő kávéitalok receptúrájának elkészítéséhez. Három kávéitalt is bemutatnak, ami igazán illik az őszi trendekhez! Főszerepben a tonik, a kávégyümölcs és a fűszerek ízvilága.
Imádod a hosszú és habos változatot? Akkor a következő kávéitalokat Neked találták ki! Bátran próbáld ki a recepteket, garantáltan új élményben lesz részed.
TONIK ÉS KÁVÉ
Az idei őszi szezon slágere a ginnel felpörgetett kávé, de ha alkoholmentesen szeretnéd fogyasztani, akkor hagyd ki a gint.
Hozzávalók:
30 ml espresso
1,5 dl tonik
jégkocka
narancskarika
menta
Így készítsd el: Töltsd ki a tonikot, adj hozzá néhány jégkockát. A lefőzött kávét lassan töltsd a jégre, óvatosan kell dolgoznod, hogy réteges maradjon az ital.Díszítésként használj narancskarikát és mentát.
Barista Akadémia: „A tonik a benne lévő kininnek köszönhetően javítja az emésztést, így érdemes ezzel a verzióval indítania reggelt!„
GYÜMÖLCSÖS CSODA
Hallottál már a cascararól? A cascara, vagy más néven a kávégyümölcs az arabica cseresznyék lehántolt és szárított, vagy enyhén pörkölt húsa és héja. A cascara íze határozottan gyümölcsös, üde, savanykás: visszaköszön benne a csipkebogyó, a hibiszkusz, a ribiszke, az áfonya, az egres.
Hozzávalók:
2dl forró víz
5-10 g kávégyümölcs (cascara)
Elkészítés: Forrázd le a száraz cascarát, és hagyd állni 10-15 percig. Citromlével és kevés nádcukorral akár limonádéként is fogyaszthatjuk. Jelentős koffeintartalmának köszönhetően könnyen indulnak a reggelek.
Barista Akadémia: „A cascara magas sav- és cukortartalma miatt ízesítés nélkül is tökéletesen finom, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni!”
.