A Cosmopolitan divat magazin szeptemberi lapszámához felkérte a Barista Akadémiát új és frissítő kávéitalok receptúrájának elkészítéséhez. Három kávéitalt is bemutatnak, ami igazán illik az őszi trendekhez! Főszerepben a tonik, a kávégyümölcs és a fűszerek ízvilága.

Imádod a hosszú és habos változatot? Akkor a következő kávéitalokat Neked találták ki! Bátran próbáld ki a recepteket, garantáltan új élményben lesz részed.

TONIK ÉS KÁVÉ

Az idei őszi szezon slágere a ginnel felpörgetett kávé, de ha alkoholmentesen szeretnéd fogyasztani, akkor hagyd ki a gint.
barista_kepzes_tanfolyam
Hozzávalók:
30 ml espresso
1,5 dl tonik
jégkocka
narancskarika
menta
Így készítsd el: Töltsd ki a tonikot, adj hozzá néhány jégkockát. A lefőzött kávét lassan töltsd a jégre, óvatosan kell dolgoznod, hogy réteges maradjon az ital.Díszítésként használj narancskarikát és mentát.
Barista Akadémia: „A tonik a benne lévő kininnek köszönhetően javítja az emésztést, így érdemes ezzel a verzióval indítania reggelt!

GYÜMÖLCSÖS CSODA

Hallottál már a cascararól? A cascara, vagy más néven a kávégyümölcs az arabica cseresznyék lehántolt és szárított, vagy enyhén pörkölt húsa és héja. A cascara íze határozottan gyümölcsös, üde, savanykás: visszaköszön benne a csipkebogyó, a hibiszkusz, a ribiszke, az áfonya, az egres.
Hozzávalók:
2dl forró víz
5-10 g kávégyümölcs (cascara)
Elkészítés: Forrázd le a száraz cascarát, és hagyd állni 10-15 percig. Citromlével és kevés nádcukorral akár limonádéként is fogyaszthatjuk. Jelentős koffeintartalmának köszönhetően könnyen indulnak a reggelek.
Barista Akadémia: „A cascara magas sav- és cukortartalma miatt ízesítés nélkül is tökéletesen finom, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni!” 

barista_kepzes_tanfolyam.

GOLD COFFEE

Ha túl sok számodra a reggeli espresso, akkor válaszd az aranytejet! A legjobb, hogy gazdag antioxidánsokban és kiegyensúlyozza a vércukorszinted, amitől a falási rohamokat is elfelejtheted.
Hozzávalók:
2 dl kókusztej
2,5 kávéskanál reszelt kurkuma
1 kávéskanál fahéj
3 kávéskanál kókuszolaj
pici bors
2 teáskanál méz
Elkészítés: Öntsd a hozzávalókat turmixgépbe pici jéggel, és addig dolgozz rajta, amíg sima állagot nem kapsz.

barista_kepzes_tanfolyam

Szeretnéd megtanulni a standard és a különleges, akár alkoholos kávéitalok elkészítését is? Akkor mindenképp látogass el szeptember 13-án, 17 órakor a Barista Akadémiára és jelentkezz a barista tanfolyamra. Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is indul barista tanfolyam. A képzésen az alapoktól kezdve megismerheted a kávét a cserjétől a csészéig. Nincs szükség előképzettségre, csak elhatározásra. barista_kepzes_tanfolyam

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

Leave a Reply