Nőnap alkalmából a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában vendégeskedett Larion Zoé, aki a Blikk  “Bármi lehet csütörtök-Larion Zoéval” műsorának házigazdája. A műsorban egy nem mindennapi koktélt készítettek el, amit könnyedén elkészíthetünk akár mi magunk is az otthonunkban.

A speciális nőnapi koktélhoz az El Presidente koktél adta az ihletet. Az alapanyagok között szerepel alapszeszként a Bacardi Gold, ez egy arany rum, a Martini Vermouth Rosato és egy kevés passion fruit szirup, ami Zoé nagy kedvencei közé tartozik. Ezenkívül az eredeti receptben található Angostura bitter helyett egy öntet Cardamon bittert is használnak az ital elkészítéséhez. Mindebben a meglepetés, hogy a nőnapi koktélt maga Zoé, a Titokzatos Nő készítette el, ami természetesen remekül sikerült.

Az italt a hagyományostól eltérően szervírozták, ugyanis egy hűtőzacskót használtak a megszokott koktélos poharak helyett. Ez akár a nyári napok hűsítő italaihoz is remek megoldás lehet. A hűtőzacskóba zúzott jeget töltöttek, mindezt ehető virágokkal díszítették.

Az első lépéshez szükségünk lesz egy nagyobb keverőpohárra, amibe zúzott jeget teszünk. Az alapanyagokat a keverőpohárba töltjük és egy bárkanál (vagy egy kanál) segítségével összekeverjük. Egy szűrő segítségével átszűrjük az italt közvetlenül a zacskóba. Helyezzünk bele két szívószálat és egy piros masnival kössük át az egészet.

A műsor megtekinthető a Blikk.hu weboldalán.

Ha téged is érdekel a koktélok világa, esetleg oda vagy a különleges mintákkal díszített cappuccinoért, akkor a Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián a helyed. A bármixer és a barista szakma rejtelmeit tanulhatod meg a mixer és barista tanfolyamokon. Többféle képzési típusainkból válogathatsz alapfokú, gyorsított haladó, egyéni mixer és barista képzések közül, valamint a Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag esetén ajándék tanfolyamot is kapsz. A képzés végén nemzetközi magyar-angol nyelvű barista és bármixer tanúsítványt állítunk ki és munkaajánlat is vár.

Látogass el a Mojito Mixeriskolába és a Barista Akadémiára
március 13-án, 17 órakor és jelentkezz a mixer és barista képzésekre!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

Boldog Nőnapot Kívánunk!

www.baristaakademia.hu