A tavasz első napsugaraival, ahogy melegszik az idő egyre többet gondolunk a szabadtéri, kertbe kiülős iszogatásra, amikor nagyon jól tud esni egy finom, krémes kávé vagy egy üde, gyümölcsös koktél. Manapság már számos kávé és koktél variáció létezik, a húsvét közeledtével a Barista Akadémia most olyan italokat mutatott be a Blikk szerkesztőségének, amiben a kávé és a koktél ízeit egy italon belül élvezhetjük.  A frissítő és élénkítő hatását a kávén kívül az italokba csempészet alkohol is fokozza, amiből egy igazán pezsdítő, tavaszi vendégváró koktélokat készíthetünk.

Ha valami újszerűt és izgalmasat, de házilag könnyen elkészíthető koktélt szeretnél, akkor a következő három receptet mindenképp próbáld ki, garantáltan imádni fogod.

Királyok kedvencebarista_tanfolyam_kepzes

Hozzávalók (1 főre):
2 ek. áfonya + a díszítéshez néhány szem
4 cl kávé
2 cl konyak (vagy brandy)
1 cl cukorszirup
1 cl tojásfehérje
2 cl málnalikőr
jégkocka

Elkészítés:
Az áfonyát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukorszirupot, öntsük rá a likőrt és a konyakot. Ezután törőfával nyomkodjuk ki a gyümölcs levét. Kétszer szűrjük le és töltsük egy shakerbe, adjuk hozzá a kávét, majd az egészet rázzuk össze. Jéggel teli pohárba töltsük és a tetején néhány szem áfonyával szervírozzuk.

Rumos-málnás ír kávébarista_tanfolyam_kepzesbarista_tanfolyam_kepzes


Hozzávalók (1 főre):

3 cl rum
1,5 dl ír kávé
3 cl cukorszirup
1 dl tejszín
1 tk. piros ételfesték
1 szem málna a díszítéshez

Elkészítés:
A rumot töltsük egy pohárba, adjuk hozzá a cukorszirupot és a kávét is, óvatosan keverjük össze. A tejszínbe tegyünk egy kis piros ételfestéket, majd töltsük lassan a rumos-kávés keverék tetejére. Ha kész, díszítésként egy málnaszemet helyezzünk a pohár szélére.

 

Gin-tonik feketénbarista_tanfolyam_kepzes

Hozzávalók (1 főre):
4 cl gin
1 dl tonik
3-4 cl kávé
1-2 cl frissen facsart citrom lé
zúzott jég
citromhéj a díszítéshez

Elkészítés:
Töltsük a tonikot, a citromlevet egy zúzott jéggel teli pohárba, majd adjuk hozzá a gint. A tetejére óvatosan töltsük rá a kávét, a díszítéshez citromhéjból készült spirált használjunk.

 

Mondanunk sem kell, hogy számos kávé alapú koktél létezik, ha többet szeretnél megtudni a kávé és a koktélok világáról, jelentkezz Barista és/vagy Mixertanfolyamunkra! Egészségetekre!barista_tanfolyam_kepzes

baristaakademia.hu