Az őszi évszakban egy pokrócba bugyolálva magunkat, szívesen ülünk ki a teraszunkra gyönyörködni a hulló falevelekben vagy a kedvenc könyvünket olvassuk egy forró ital kíséretében. Most a Blikk és a Barista Akadémia három különleges receptet mutat be, amivel kellemesebbé tehetjük a hűvös őszi estéket.

 

A Barista Akadémia a család minden tagjának ajánl egy-egy forró italt a hűvösebb estékre, amelyek nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is átmelegítik.

A családfőnek egy Fűszeres almabort ajánlunk, ami jól illik az apa szerephez. Határozott, karakteres ízjegyekkel kellemesen harmonizálnak a koktél elkészítése során használt fűszerek.

barista_kepzes_tanfolyam1111Fűszeres Almabor 

Hozzávalók (1 pohárhoz): 
1 üveg cider
1,5 cl vaníliaszirup vagy vaníliakivonat
1/2 rúd fahéj
3 csillagánizs
1 szerecsendió
2 gerezd narancs
2 szelet friss gyömbér
2 szelet alma

Elkészítés:
Egy főzőedénybe töltsük a cidert, a szerecsendiót belereszeljük és a többi hozzávalókat is beletesszük. Ezt a keveréket felforraljuk, majd leszűrjük és pohárba töltjük. Szárított alma szelettel díszíthetjük.

barista_kepzes_tanfolyam

Az édesanyáknak egy sós-karamellás lattet ajánlunk. Egy krémes, rétegzett, kellemesen meleg kávéitalt szolgálhatunk fel egy hűvös, őszi napon.

barista_kepzes_tanfolyam

Sós-karamellás latte 

Hozzávalók (1 pohárhoz):
100 g barna cukor
1 kk só
45 g vaj
60 ml tejszín
2 dl habosított tej
1 eszpresszó

Elkészítés:
Elsőként a karamellát készítjük el. A cukrot és a sót folyamatos kevergetés közben felmelegítjük. Ha mindez karamellizálódott a tejszínnel felhígítjuk. Ez a massza kerül a pohár aljára. A következő lépés a tejhabosítása: a tejet 60-70 fokra felmelegítjük, kézi habverővel felhabosítjuk. A felhabosított tejet rátöltjük a sós karamellára. Végül az eszpresszót beleöntjük. A maradék karamellsziruppal díszítjük.

A gyerekeknek egy igazi mogyorókrémes, habos italt ajánlunk, ami könnyen a kedvenceik közé kerülhet.

Mogyorókrémes álom barista_kepzes_tanfolyam

Hozzávalók (1 pohárhoz):
300 ml tej
1 kk mogyoróvaj
4 ek mogyorókrém
1 púpos kk. keményítő
2 kk barna cukor
1,5 cl vaníliaszirup vagy vaníliakivonat
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
A tejet egy főzőedénybe töltjük. A mogyoróvajat és a mogyorókrémet a többi hozzávalóval együtt beletesszük. Kézi habverővel elkeverjük, összemelegítjük. Addig főzzük, amíg homogén állagot nem kapunk. Ha besűrűsödött, pohárba töltjük, és tejszínhabbal díszítjük.

.

Ha szeretnél még több kávéital és koktél elkészítését megtanulni, akkor ne maradj le a november 9-én induló barista és/vagy mixertanfolyamokról. Légy Te is a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola tanulója. Az alap, gyorsított, haladó és egyéni/VIP barista és mixertanfolyamok közük garantáltan megtalálod a hozzád illő képzési típust. Ha mindkét tanfolyamot elszeretnéd végezni válaszd a Kettő az egyben: barista és mixertanfolyamot, amit most kedvezményes áron kaphatsz meg. Legyen a szenvedélyed a szakmád!

barista_kepzes_tanfolyam

 

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

Leave a Reply