Gyakran felmerül a kérdés, melyik az a szakmai képzés, amely kiszakít bennünket a megszokott mókuskerékből, amely kreatív, és azonnal pénzzé tehető szakmát biztosít a számunkra. A Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián elvégezhető mixer és barista tanfolyamok ebben segítenek! Ez a szakma tökéletes, mint főállásra, mint nyári munkára és külföldi munkára is.

A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat és sommeliereket. A mixeriskolában végzett hallgatók már 20 országban találtak állást világszerte. Az oktatók számos országban dolgoztak, tanultak és a mai napig fejlesztik tudásukat.

A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a náluk megszerzett, magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Az iskola a Bacardi hivatalos magyarországi mixer iskolája, a Bacardi termékek mellett több mint 300 fajta itallal ismerkedhetnek meg a hallgatók.

Koktéltörténelem, bárkultúra kialakulásamixer_kepzes_tanfolyam

A koktélok születését hivatalosan 1806-ra teszik, amikor is a „Balance” c. amerikai folyóiratban először jelent meg nyomtatásban, a „cocktail” kifejezés, ami az akkori értelmezés szerint nem más, mint különböző szeszes italokból, cukorból, vízből és keserűkből kevert kitűnő, élénkítő ital.

Miközben a koktél hivatalos születésének immár több mint 200. évfordulóján is bőven túl vagyunk, az biztos, hogy az italok keverése egyáltalán nem ilyen új keletű. Amióta léteznek szeszes italok az emberek bizony nem vetettek gátat kísérletező kedvüknek. Az évek során rengeteg állomása volt a koktéltörténelem fejlődésének, hol virágzott ez a kultúra, hol kevésbé volt jelen a köztudatban. Az 1990-es években egy új, igényesebb generáció megjelenése a koktéldivat újjászületését hozta, s ezt a tendenciát, ennek eleganciáját, minőségét máig élvezhetjük.

Italismeret, italtörténelem

Az italgyártó cégek egyre több, egyre újabb ízeket kísérleteznek ki, és különböző új, egyre különlegesebb alapanyag felhasználásával egyre újabb minőségi szinteket ostromolnak. Az ital szakmában is divatba jöttek a természetes, bio alapanyagok, melyekhez értelemszerűen hozzá tartoznak a bárokban a koktélok készítésénél felhasznált friss alkotóelemek, és azok újszerű, kreatív kombinációi, mellyel remélhetőleg még sok izgalmas ízzel és itallal találkozhatunk.

mixer_tanfolyam_kepzes1Az elméleti órák mellett a gyakorlati mixer képzés során a tanulók a báreszközök szakszerű használatát és a koktélkészítési technikákat is elsajátítják. A standard és modern bartending elemeit ötvözve, a világ legnépszerűbb koktéljait készítik el, mint például a Manhattan, Dry Martini, Espresso Martini, Bloody Brain, Piña Colada, Bloody Mary, Swimming Pool, a Margarita és legkülönfélébb változatai. Megismerkednek a különböző munkafolyamatok összehangolásával a vendég érkezésétől a távozásáig, illetve szervírozási módokat, díszítéseket gyakorolnak.

A hallgatók megismerkednek a free pouring töltéssel (mérce nélkül pontosan) és a working flair-rel is, ami a koktélok készítése közben gyorsan elvégezhető, klasszikus, professzionális mozdulatok összessége. A barista alapismeretek mellett vakteszteket is kapnak a tanulók, ahol illat alapján kell felismerni az adott italt, ezzel is fejlesztve készségeiket.

A tanfolyam mellett ingyenes tréningeket is biztosít a Mojito Mixeriskola.

Angol bárszaknyelv tréning

Pincér tréning

Free pouring tréning

Flair tréning

Standolás és elszámoltatás

Rendezvényszervezés és lebonyolítás tréning

A 12 hetes alapfokú mixertanfolyamot követően lehetőség van továbbképzésre is. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely birtokában biztos a siker a világ bármely pontján a bárpult mögött.

A 11 hetes haladó mixertanfolyam folyamán olyan témakörök kerülnek elő, mint a kóstolási technikák, kommunikáció, shaker technikák, töltés technikák, mérce technikák, molekuláris mixológia, tradícionális kubai, brazil, polinéz, európai, amerikai koktélok, szervírozási technikák és még sok más.

A sorokat olvasva reméljük, hogy kedvet kaptatok egy-egy italcsalád alaposabb megismeréséhez, esetleg a mixerek, bártenderek világának hangulatához. Izgalmas világ, érdemes felfedezni!

A tanfolyamokról részletes információt a Mojito Mixeriskola honlapján, vagy a naptárban találtok, valamint az alábbi elérhetőségek egyikén érdeklődhettek:

+ 3620 355 8400
info@mojito.hu

 

baristaakademia.hu