Idén Budapesten kerül megrendezésre Európa legnagyobb kávés eseménye a World of Coffee. Méltóan lehetünk büszkék, mivel fővárosunk lesz az első Közép-Kelet európai város ahová a rendezvény ellátogat. Az esemény helyszínét a Hungexpo biztosítja.

 

Rendezvény időpontja:
2017. június 13., 14., 15., Minden nap 10.00 – 17.00

Helyszín: Hungexpo

 

A különleges eseményen interaktív kiállítás, és több, mint 200 kiállító várja a látogatókat, a világ kávéiparának leginnovatívabb cégei is képviseltetik magukat. Három napon keresztül inspiráló szimpózium, izgalmas versenyek, szemináriumok, oktatások és workshopok színesítik a programot. Találkozhatunk a kávé világ nagyjaival, rengeteg új technológiát, receptet, ötletet  és módszert ismerhetünk meg.
Néhány jelentős program a három napos rendezvényről, amit mindenképp érdemes részt venni:

World Brewers Cup

Az országos győztesek képviselhetik saját nemzetüket a World Brewers Cup versenyszámban. A verseny során a baristák feladata filteres technológiával történő kávé italok elkészítése. A versenyzőknek saját és a szervezők által biztosított kávét is el kell készíteni, egyenként külön-külön minden zsűri tagnak. Fő szempontok aroma, íz, utóíz, savasság, test, egyensúly és az ital TDS-e, vagyis a teljes oldott anyag tartalma. Légy része a közösségnek, szerezz minél több információt a legújabb találmányokról, receptekről és ismerd meg a World Brewers Cup résztvevőit!

World Latte Art

A tejhab készítés és öntés művészi módja a latte art. Ki nyeri meg az idei World Latte Art Bajnokságot? Nehéz lenne megmondani, számos versenyző indul az idei megmérettetésen, ezért igen szoros lesz a döntőbe jutás. A baristák bebizonyíthatják rátermettségüket, szakértelmüket és kreativitásukat, mely utóbbinak csakis képzeletük szabhat határt.

The World Cezve/Ibrik

A versenyzők török kávé jellegű italokat készítenek és mutatják be a szakmai zsűrinek. A török kávé a kávé elkészítésének módjára utal. A cezve, más néven ibrik egy olyan edény, amit kifejezetten egy bizonyos stílusú kávé elkészítéséhez használnak Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A teste lehet fémből, rézből, vagy esetleg kerámiából is, egy hosszú nyéllel.

World Coffee in Good Spirits

A World Coffee in Good Spirits bajnokságon, olyan innovatív ital receptek kerülnek bemutatásra, amelyekben a főszerepet a kávé és az alkohol kapja.  Ez a verseny kiemeli a barista és mixer képességeket, egy olyan összeállításban, ahol a kávé és az alkohol tökéletesen illik egymáshoz. Találkozhatunk a tradicionális Ír kávétól (whisky és kávé) kezdve, egészen az egyedi koktél kombinációkig.

barista_kepzes

World Cup Tasters Bajnokság

A Cup Tasters a kávé kóstolásáról szól, nem felismerni kell a kávék fajtáit, származását, hanem ki kell választani azt az egy csészét, amiben nem ugyanaz az ital van, mint a másik kettőben, vagyis a verseny során a kóstolók, vagyis a cupperek tudását mérik. A versenyzők elé kerülő kávékat hasonló karakterisztikájú, legtöbbször azonos termőterületről válogatják, így előfordulhat, hogy a kávék közötti különbségek elenyészőek és nehezebb megállapítani az oda nem illőt.

Szeminárium Termek

A tavaly Dublinban megrendezett World of Coffee során nagy sikert arattak a szeminárium termek. Az egyik ilyen terem adott helyet a kávé, mint tudomány területének, míg a másik a kávé üzleti világát mutatta be. Szívesen várnak minden érdeklődött, azonban a belépés előtt a résztvevőknek regisztrálni kell online, mivel csak korlátozott számú hely áll a rendelkezésre. Tartsd szemmel az esemény hivatalos oldalát, ahol minden részletről tájékozódhatsz!

Cupping Room

A kávékóstolás egy örömteli pillanat. A Wolrd of Coffee keretein belül minden nap látogatható a kóstoló szoba, ahol a vendégek próbára tehetik képességeiket. Egy része nyilvánosan látogatható, más része zárt ajtók mögött zajlik, így előzetes regisztrációhoz kötött.

Fenntarthatósági Fórum

A fórum keretein belül hallgathatunk izgalmas előadásokat, megismerhetünk érdekes, és hihetetlen projekteket, amelyek megvalósítása már folyamatban van, és az első lépései a fenntartható kávé közösség kialakításához.

IWCA Reggeli

A Nemzetközi Női Kávé Egyesület (IWCA) szervezi az IWCA Reggelit. A reggeli alatt érdekes témákkal ismerkedhetünk meg, főként a nemek és a kávé témájában. Bemutatják azokat a nőket, akik aktívan szerepet vállalnak a kávé világában, mint a származási helyen, mint a fogyasztó országok területén. A program regisztrációhoz kötött.

A következő videóban egy kis ízelítőt kaptok a tavaly Dublinban megrendezett World of Coffee hangulatáról, kiállítóiról és magáról a kávéról.

 

baristaakademia.hu