Nap, mint nap érintkezünk a kávéval, a reggeli kávénkat kortyolva, vagy az utcán sétálva az illatát érezve egy kávézó előtt, vagy desszertekben és koktélokban is felfedezhetjük jellegzetes ízét. De vajon mindent tudunk a kávéról? A Barista Akadémia 50 különleges, olykor megdöbbentő tényt gyűjtött össze, amit a következő két részes cikkünkben megismerhetsz. Ha ez az összeállítás nem elég számodra a Barista Akadémia barista tanfolyamain további érdekességeket tanulhatsz meg és a gyakorlati képzésen elkészítheted a standard és különleges kávéitalok megannyi változatát.

Most lássuk milyen érdekességeket tudhatsz meg a kávéról:
barista_kepzes_tanfolyam

 1. A világon naponta 2,25 millió csésze kávét fogyasztunk.
 2. A kőolaj után a kávé a második legértékesebb árucikk.
 3. Ha a kávé lehető legjobb hatását szeretnéd elérni, akkor fogyaszd délelőtt 9:30 és 11:30 között.
 4. Ha szereted a macskákat, Koreában és Japánban van egy kávézó, ahol órákig élvezheted a kávé és macskák társaságát.
 5. Mit gondolsz az első webkamera milyen célból készült? Persze, hogy a kávé miatt. Egy kávéfőző állapotának ellenőrzéséhez készítették az első webkamerát Cambridge-ben.
 6. A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a kávébab ténylegesen bab, pedig nem, mert a kávészemek gyümölcsök.
 7. Az instant kávét 1910 körül George Washington (nem az amerikai elnök) találta fel.
 8. Egy csésze kávé jelentősen javítja a vérkeringést.
 9. Megdöbbentő, de Franciaországban van egy kávézó, ahol ha nem mondod a  “kérem” és a “hello” varázsszavakat, akkor a kávéd bizony sokba fog kerülni.
 10. Csodálkozni fogsz, hogy évente több mint 93 millió gallon tejet használnak fel a Starbucks kávézókban, ami elegendő lenne az olimpiai méretű medencék feltöltéséhez.
 11. Tudtad, hogy a második leginkább felismerhető illat a kávé illata, az első az égő fa illata.
 12. A kávé jótékonyan hat az egészségre (persze csak mértékletes fogyasztás esetén), antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megakadályozni a szabad gyököket. Tanulmányok alapján kimutatták, hogy egy tipikus kávé több antioxidánst tartalmaz, mint egy szem áfonya, málna, narancs vagy egy adag szőlőlé.
 13. Az orvosok azt tanácsolják, hogy a terhes nők ne igyanak többet, mint 200 milligramm kávét naponta, mivel a magzat szervei nem képesek feldolgozni és kizárni a koffeint. A magzatvízben 10-szer hosszabb ideig maradhat fent a koffein, mint egy felnőtt szervezetben egyébként, ezért jobb, ha a nők, nem fogyasztanak kávét a terhesség ideje alatt.
  barista_kepzes_tanfolyam
 14. A kávé csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát. A vizsgálatok alapján, azok a férfiak, akik naponta 6 vagy több csésze kávét fogyasztanak, 20%-kal csökken a kockázata a prosztatarák kialakulásának.
 15. A Kávé Világnapját számos országban ünneplik, de egyes országokban eltérő időpontban. Az Egyesült Államokban szeptember 29-én ünneplik, Costa Ricában szeptember 12-én, Japánban október 1-jén, Írországban pedig szeptember 19-én. Magyarországon október 1-én rendezik meg a Kávé Napját.
  barista_kepzes_tanfolyam
 16. Az indonéziai Kopi Luwak vagy másképp civet coffee a világ egyik legdrágább kávéja, nagyjából 50 dollárba kerül egy csészével.
 17. Az amerikai katonák G.I. Joe-ként voltak ismertek a második világháború alatt, amikor a katonák nagyobb mennyiségben, hosszú italként fogyasztották a kávét, az italt hamarosan “a cup of Joe” névvel illeték.
 18. Az amerikaiak mellett a legtöbb kávét a franciák és a németek fogyasztják, ez a három ország a világ kávéfogyasztásának 65%-át teszi ki.
 19. Az amerikaiak 450 millió csésze kávét fogyasztanak el naponta, így ők a világ vezető kávéfogyasztói.
 20. A becslések szerint az USA-ban öt emberből négyen kávéval indítja a napot.
 21. A kutatások kimutatták, hogy a kávé csökkenti a Parkinson-kór, a szívbetegség, az Alzheimer-kór, a diabetes mellitus típusú májzsugorodás és a köszvény kialakulásának kockázatát.
 22. A kávékészítéshez naponta felhasznált víz Észak-Amerikában a fogyasztott csapvíz egyharmadát teszi ki.
 23. A kávé szó az arab qahwah kifejezésből ered.
 24. Brazília a világ vezető kávégyártója, több mint 4 milliárd kávécserjével rendelkezik. A világ kávéjának 33%-át termeli ma.
 25. A kávéipar világszerte 25 millió embert foglalkoztat.

Ez volt az első 25 érdekes tény a kávéról. A további 25 különlegességet a következő cikkünkben olvashatjátok.

A Barista Akadémia barista tanfolyamain nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megtapasztalhatod milyen, amikor Te magad készíted el a cappuccinodat. Az alapfokú, gyorsított, haladó, latte art és egyéni barista képzésekre december 5-én, 17 órakor tudsz személyesen beiratkozni a Barista Akadémián. Ha a karácsonyi ajándékon gondolkodsz, akkor is jó helyen jársz. Lepd meg barátaidat, család tagjaidat egy barista tanfolyammal az ünnepekre. Biztosan akad olyan a barátaid között, aki igazi kávé fanatikus, számára tökéletes ez a nem hétköznapi ajándék. Vagy gyertek el mindketten a barista képzésre és élvezzétek együtt a frissen készült kávéitalokat. barista_kepzes_tanfolyam

Társiskolánkkal, a Mojito Mixeriskolával közösen indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyamon kedvezményesen és rövid időn belül végezhetsz el két szakmát is. 

A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola hallgatóinak ajándékba többféle továbbképzési tréninget is adunk: pincér, standolás-elszámoltatás, rendezvényszervezés, kommunikációs, free pouring és angol bárszaknyelv tréningeket. A barista és mixer  tanfolyamok elvégzésével magyar-angol nyelvű barista és bármixer tanúsítvány állítunk ki. Ha képzések végén munkát is szeretnél válogass az aktuális belföldi és külföldi álláshirdetések között, amit a honlapunkon az Álláslehetőség menüpont alatt találsz meg. 

Ne maradj le a barista és mixertanfolyamokról,
iratkozz be december 05-én, 17 órakor a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.baristaakademia.hu